Talep edilen belgeler savcılık makamına iletilmiştir

Talep edilen belgeler savcılık makamına iletilmiştir
Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, İstanbul merkezli operasyon kapsamında savcılık tarafından istenen 17 firmanın ithalat ve ihracat işlemlerine ilişkin evrakın kopyasının savcılığa iletildiği bildirildi.

ANKARA -Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bir gazetenin bugünkü nüshasında duyurulan "Havaalanına Mali Polis Baskını" başlıklı haberin "kesinlikle yalan, yanlış ve eksik bilgilerle mücehhez olduğu" belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilinmesini isteriz ki kesinlikle 17 Aralık 2013'te başlayan operasyonla alakalı olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı ne Atatürk Havaalanı Kargo Gümrük Müdürlüğüne ne de başka bir birimimize polis veya savcılık baskını söz konusudur. Soruşturmayı yapan savcılık makamı, bakanlığımızdan soruşturma kapsamındaki 17 firmanın ithalat ve ihracat işlemlerine ilişkin evrakın kopyasını talep etmiştir. Bakanlık makamı da talep edilen belgeleri savcılık makamına gümrük memurlarımız nezaretinde iletmiştir. Kaldı ki bakanlık müfettişlerimizin konuyla ilgili yaptığı soruşturma dosyası ve neticesi de konuyu soruşturan savcılık makamına aylar öncesinden iletilmiştir. Yapılan haber, söz konusu soruşturmaya gümrük teşkilatını da dahil etme çabasından başka bir şey değildir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.