Taliban, kadınların üniversite sınavına girişini de yasakladı

Taliban, kadınların üniversite sınavına girişini de yasakladı
Taliban, kadınlara yönelik sert yasaklarına bir yenisini daha ekledi. Afganistan’daki Taliban yönetimi bu kez de yapılacak üniversite giriş sınavlarına kadın öğrencilerin alınmaması talimatı verdi.

TİGRİS HABER - Afganistan'da 2021 yılının ağustos ayında yönetimi zorla ele geçiren şeriatçı Taliban yönetimi kadınlara yönelik getirdiği yasaklarına bir yenisini daha ekledi.

Amerika’nın Sesi (VOA) Türkçe'de yer alan habere göre; Taliban önümüzdeki ay yapılacak üniversite giriş sınavlarına kadın öğrencilerin alınmaması talimatı verdi. Yüksek Öğretim Bakanlığı'nın özel üniversitelere gönderdiği talimatla kadınlara yükseköğrenim yasağını bildirdi. Mektupta talimata uymayan kurumların cezalandırılacağı da hatırlatıldı.

Halihazırda kadınların ortaokul ve lise öğrenimi almasını, çok sayıda iş kolunda çalışmasını, yanlarında bir erkek olmadan seyahat etmelerini, burka giymeden kamusal alana çıkmasını, yasaklayan Taliban, aralık ayında üniversitelere verdiği talimatla kız öğrencilerin okula alınmasına ikinci bir talimata kadar yasak getirmişti. Kararın hemen ardından Taliban yönetimi sivil toplum kuruluşlarında da kadınların çalışmasına yasak getirmiş, öte yandan ülkedeki çoğu kız lisesi de yetkililer tarafından kapatılmıştı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.