Tam kapanmada sokaklar çocuklara kaldı

Tam kapanmada sokaklar çocuklara kaldı
Pandemi tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük Tam kapanmada cadde ve sokaklar asıl sahipleri olan çocuklara kaldı.

TİGRİS HABER - Koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar olan 17 günlük tam kapanma uygulamasına tüm yurtta uyulurken, Diyarbakır’da da sokaklar boş kaldı.

pandemi-cocuklar-tigris.jpg

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinin cadde ve sokaklarında Tam kapanma uygulamasından kaynaklı sessizlik hakim olurken, bunun tek istisnası ise sokakların asıl sahibi olan çocuklardı. Sur’daki çocuklar yetişkinlerin olmadığı sokaklarda özgürce dolaşmanın keyfini çıkarıyor. Kimi çocuklar cadde ve sokaklarda bisiklet turu atarken kimileri ise parkların oyun alanlarında pandemi sessizliğinin keyfini sürüyor.

pandemi-cocuklar-tigris2.jpg

Pandemi kısıtlamalarında cadde ve sokaklarda bir diğer hareketlilik ise temizlik işçilerinin bitmez tükenmez mesaisi. Pandemide sessizliğe bürünen yeşil alanlar ise güvenlik güçlerinin rutin kontrolleri dışında adeta terk edilmiş vaziyette.

Ana caddeler tenha olsa da, temel tüketim maddelerine dönük alışveriş mesaisi az da olsa bir cadde ve sokaklara bir hareket katıyor.  (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum