Tanrıkulu: 30 yıl sonra Milletvekili çıkaracağız

Tanrıkulu: 30 yıl sonra Milletvekili çıkaracağız
Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Adayı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’ın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yüzde 80’ler civarında oy vereceğini, kendisini de Milletvekili seçeceğini söyledi.

TİGRİS HABER - Sezgin Tanrıkulu, Fox TV’de katıldığı programda, ülkenin geneli ve bölge ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tanrıkulu, Diyarbakır’daki durumun nasıl olacvağı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı; “Genel başkanımız Cumhurbaşkanı olacak. Partimiz iktidarın ana gövdesini oluşturacak ve Diyarbakır gibi bir kentte iktidar partisinden milletvekili olmayacak, olur mu? Bu nedenle Diyarbakır’dan adayım. Benim siyasal kimliğim, sosyal kimliğim Diyarbakır’da oluşmuş. Diyarbakır’da çok emeğim var. Diyarbakır’ın da benim üzerimde emeği var. O nedenle ben dostlarıma hemşerilerime güveniyorum. CHP’nin 30 yıl sonra Diyarbakır’dan temsilini sağlayacağız. Öyle bir hava var. Büyük ilgi de var gerçekten.”

Kılıçdaroğlu yüzde 80 oy alacak

Kürt seçmenin Kemal Kılıçdaroğlu’na da büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Tanrıkulu, “Bu ilginin nedeni şu: Genel başkanımız ve CHP Kürt seçmene güven verdi. Türkiye’nin bu meselesini parlamento odaklı çözüm konusunda bir güven oluşturdu. Genel başkanımız o yüzden, öyle tahmin ediyorum ki yani %80’ler civarında hem Diyarbakır’da hem Van’da hem Mardin’de ve bölgede bir oy alacak. Tam bir destekle Cumhurbaşkanı seçilecek. Bence ilk tur da kesin bitecek. Sonuçta bizim seçmenlerimiz bu vizyonu görüyorlar. Bir Sağduyu görüyorlar. Dolayısıyla ortaya çıkan diğer adaylara destek azalıyor. Genel başkanımıza ve CHP’ye, ittifakımıza destek giderek artıyor. Bunu saha da Türkiye’nin her yerinde görmek mümkün” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.