VİDEO - Tanrıkulu: Anayasaya karşı bu darbeyi boşa çıkaracağız

VİDEO - Tanrıkulu: Anayasaya karşı bu darbeyi boşa çıkaracağız
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Yargıtay’ın Anayasa mahkemesine yönelik kararının, Atalay davasından da öte bir durum olduğunu söyledi.


Naci Sapan

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yargıtsy’ın Anayasa mahkemesi üyelerine yönelik açıklamasının, yapılmak istenenlerin, Can Atalay’ımın tahliye kararından daha öte bir durum olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, TBMM’de başlattıkları adalet ve demokrasi nöbeti sırasında yaptığı videolu açıklamada, durumun kabul edilebilir olmadığını, bu nedenle Yargıtay kararını protesto için mecliste dönüşümlü nöbet başlattıklarını söyledi.

Suç örgütleriyle bağlantılı

Sezgin Tanrıkulu, “Yargıtayın kararı darbe girişimidir. Bu nedenle karara karşı çıkmak, parlamento zemininde çözüm bulması için nöbet başlattık. Her gün 20-25 milletvekili nöbet tutacağız. Bu darbe girişiminin amacı Can Atalay davasından çok daha ötedir. Kişisel kanaatime göre, bu kararda Adalet ve kalkınma partisine mesaj var. Yargı içinde çeşitli organizasyonlar var. Suç örgütleriyle bağlantılı olan yargı mensupları var. Onların içerisinde olanlar, AKP ye bizim üzerimize gelemezsiniz, biz sizi iktidarda tuttuk, gelirseniz böyle yaparız diyorlar, mesaj veriyorlar.

Bu anayasayı koruyacağız. Halkın egemenliği için buradayız. Anayasaya karşı bu darbeyi mutlaka boşa çıkaracağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.