Tanrıkulu: Anayasayı ihlal ediyorlar, korumak lazım

Tanrıkulu: Anayasayı ihlal ediyorlar, korumak lazım
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Yargıtay’ın, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği ‘hak ihlali’ kararına ikinci kez uymamasına tepki gösterdi.

TİGRİS HABER - Tanrıkulu, Bir insanı silah zoruyla zorla özgürlüğünden mahrum etmekle Anayasa Mahkemesi kararına rağmen tahliye etmeyerek özgürlüğünden mahrum bırakmak arasında büyük fark olduğuna vurgu yaptı, şunları söyledi; “Birincisi ‘hürriyeti tahdit’ suçu, ikincisi ‘anayasal düzene karşı’ suçtur. Gelinen durum; yargı erkleri arasında görüş ayrılığı değil, Anayasa’yı korumak ve uygulamak zorunda olan yargı kurumunun Anayasa’yı açıkça, bilerek, isteyerek ihlal etmesi ve bunda ısrar etmesidir. Yapılacak tek iş TBMM’nin olağanüstü toplanması ve Anayasayı koruyacak bir düzenleme yapmasıdır.”

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

“Bir insanı silah zoruyla zorla özgürlüğünden mahrum etmekle Anayasa Mahkemesi kararına rağmen tahliye etmeyerek özgürlüğünden mahrum bırakmak arasında büyük fark var. Birincisi ‘hürriyeti tahdit’ suçu, ikincisi ‘anayasal düzene karşı’ suçtur. Gelinen durum; yargı erkleri arasında görüş ayrılığı değil, Anayasa’yı korumak ve uygulamak zorunda olan yargı kurumunun Anayasa’yı açıkça, bilerek, isteyerek ihlal etmesi ve bunda ısrar etmesidir. Yapılacak tek iş TBMM’nin olağanüstü toplanması ve Anayasa’yı koruyacak bir düzenleme yapmasıdır. AK Parti, Anayasa’yı yok sayan, askıya alan bu durumun yaratıcısı ve ortağı değilse TBMM’nin olağanüstü toplanmasına engel olmamalı böyle bir düzenleme yapmanın önünü açmalıdır.” (Haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.