Tanrıkulu: Diyarbakır cezaevlerinde neler oluyor?

Tanrıkulu: Diyarbakır cezaevlerinde neler oluyor?
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ile ilgili Adalet Bakanına sorular sordu. Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinin Adalet Bakanı tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istedi.

TİGRİS HABER - Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, verdiği soru önergesinde, “Diyarbakır’da cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri, cezaevi yönetimlerinin haksız uygulamaları ve mahpusların maruz kaldığı koşullara dair haberler basına ve kamuoyuna yansımaktadır.” Diyerek, Bakana şu soruları yöneltti;

  1. 1 Ocak 2022 – 17 Ağustos 2023 tarihleri arasında Diyarbakır İlindeki cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dair Bakanlığınıza yapılan toplam kaç başvuru ve şikâyet bulunmaktadır?
  2. Anılan tarihler arasında bahse konu başvuru ve şikayetlere ilişkin Bakanlığınızca ne tür işlemler yapılmıştır?
  1. Sivil toplum kuruluşları tarafından yerinde yapılan incelemeler sonucunda birçok rapor hazırlanmaktadır. Türkiye’de cezaevlerinde temel hakların askıya alındığı, keyfi uygulamaların yapıldığı göz önüne alındığında, Bakanlığınızca hem Diyarbakır hem de Türkiye genelinde cezaevlerinde yeterli denetimin sağlanması konusunda etkili ve somut önlemler alınacak mıdır?
  1. 17 Ağustos 2023 tarihi itibariyle Diyarbakır’da cezaevlerinde kötü muamele gördüğü gerekçesiyle toplam kaç hükümlü ve tutuklu başvuru yapmıştır? Başvurular akabinde toplam kaç cezaevi yöneticisi hakkında ne tür yasal işlemler yapılmıştır?
  1. Diyarbakır’da cezaevlerinde yaşandığı iddia edilen kötü muamele ve yaşam hak ihlallerinin incelenmesi amacıyla cezaevlerinde bulunan kamera görüntüleri incelenmiş midir ya da incelenecek midir? İncelenmişse, Bakanlığınızca ne tür yasal işlemler yapılmıştır?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.