Tanrıkulu, Diyarbakır’daki PTT arazisini sordu

Tanrıkulu, Diyarbakır’daki PTT arazisini sordu
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, PTT’nin Diyarbakır Kayapınar’da bulunan 34 bin 916 metrekarelik arazisi ile ilgili ihaleyi bakana sordu.

TİGRİS HABER- CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, PTT’nin Diyarbakır Kayapınar’da bulunan 34 bin 916 metrekarelik arazisi ile ilgili ihaleyi bakana sordu. Tanrıkulu, soruların Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir URALOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını talep etti.
Sezgin Tanrıkulu, sor önergesi ile ilgili gerekçelerinde şunları söyledi;

“PTT’nin Diyarbakır Kayapınar’da bulunan 34 bin 916 metrekarelik arazisinin başka firmalarca daha avantajlı teklifler verilmesine rağmen davet usulüyle düşük fiyatla satılmaya çalışıldığına dair haberler kamuoyuna yansımıştır. Bakanlığınızca onay verilmesi halinde yüzde 30 davet usulüyle devri halinde kamu zararı ortaya çıkacaktır. “

Tanrıkulu, bakana şu soruları sordu;

1.PTT’nin Diyarbakır’da bulunan arazisi için belirlenen rayiç piyasa bedeli nedir?
2.Söz konusu arazinin devri için gerçekleştirilen ihalenin şartları nedir? Bahse konu ihaleye kaç firma katılmıştır?
3.Katılan firmaların verdikleri tekliflerin daha yüksek olduğu halde söz konusu arazinin davet usulüyle bir firmaya devredilmek istendiği iddiaları doğru mudur?
4.İhaleye katılan diğer firmaların yüzde 50 teklif vermesine rağmen, daha önce de kamu ihalelerini düşük bedellerle aldığı kamuoyuna yansımış olan firmanın yüzde 30 bedelle PTT Diyarbakır arazisini alacağı ve Bakanlığınızca onaylandığı iddiası doğru mudur?
5.Anılan iddialar doğru ise, kamunun zarara uğratılacağı açıkça belli olan bu şartlar göz önüne alındığında, ihaleye katılan tüm firmaların teklifleri kamuoyuyla paylaşılacak mıdir?

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum