Tanrıkulu: Gazeteciler tahliye edilsin

Tanrıkulu: Gazeteciler tahliye edilsin
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da tutuklu olarak yargılaması süren 15 gazetecinin tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

TİGRİS HABER - Tanrıkulu, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin en büyük hedefi de özellikle 2015’ten sonra gazeteciler olmuştur. Ağır insan hakları ihlallerini ortaya çıkaran çabaları olmuştu gazetecilerin. İflas eden politikalar karşısında kamuoyu aydınlatmaları olmuştur gazetecilerin” dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır’da yargılanan 15 gazeteciyle ilgili açıklama yaptı. Tanrıkulu, gazetecilerin dün ilk defa hakim karşısına çıktığını anımsattı ve iddianamelerine ilişkin “Yaptıkları tümüyle gazetecilik faaliyetidir. Yayıncılıktır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin en büyük hedefi de özellikle 2015’ten sonra gazeteciler olmuştur. Ağır insan hakları ihlallerini ortaya çıkaran çabaları olmuştu gazetecilerin. İflas eden politikalar karşısında kamuoyu aydınlatmaları olmuştur gazetecilerin” dedi. Tanrıkulu, 13 aydır tutuklu bulunan 15 gazetecinin tahliye olması gerektiğini söyledi. (Kaynak: ANKA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.