Tanrıkulu, hazine arazilerinin satışını sordu

Tanrıkulu, hazine arazilerinin satışını sordu
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da hazineye ait arazi ve arsaların satışları meclis gündemine taşıdı.

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da hazineye ait arazi ve arsaların satışları ile ilgili sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Tanrıkulu, hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu. Tanrıkulu, Diyarbakır’da hazineye ait arazi ve arsaların satışına ilişkin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e 7 soru yöneltti.

Tanrıkulu, Maliye Bakını Mehmet Şimşek’e şu soruları yöneltti:

  • Diyarbakır ilinde Bakanlığınıza bağlı birimlere ait hazine arsası ve araziler var mıdır? Varsa, arsa ve araziler toplam kaç metrekaredir?
  • Son beş yılda yıllar itibariyle Diyarbakır ilinde Bakanlığınıza bağlı birimlere ait hazine arsası ve arazileri kimlere hangi bedelle satılmıştır?
  • Satışı yapılan hazine arsası ve arazileri hangi ilçededir? Hazineye ait olan parseller hangileridir?
  • Bu arsa ve araziler başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere satılmış mıdır? Satılmışsa, hangi usul ve esaslarla satılmıştır? Satışı gerçekleştiren tapu müdürlüklerinin isimleri nelerdir? Satış bedelleri, pafta ve parsel bilgileri nedir?
  • Son beş yılda yıllar itibariyle Diyarbakır ilinde Bakanlığınıza bağlı birimlere ait hazine arsası ve arazileri başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere kiralanmış mıdır? Kiralanmış, ise hangi kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere ne kadar bedelle kiralanmıştır?
  • Arsa ve arazilerin satışları için ihaleler düzenlenmiş midir? İhale duyuruları her kamu kurumuna ait resmi internet sitelerinden yapılmış mıdır?
  • Satışların kamuyu zarara uğratmaması için bilirkişi raporları düzenlenmiş midir? Bilirkişi raporlarında belirtilen değerlerin altında satışı gerçekleştirilen arsa ve araziler bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa hangileridir?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.