Tanrıkulu, iktidar için 'Abbas yolcu' dedi

Tanrıkulu, iktidar için 'Abbas yolcu' dedi
CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın programında, iktidarın yeni seçim yasasını değerlendirirken, “Hazırladıkları yasa şeytanın aklına gelmez. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Abbas yolcu” dedi.

TİGRİS HABER -  AK Parti iktidarının seçim yasaları ile oynayarak kendi sonunu hazırladığını ifade eden Sezgin Tanrıkulu,  “Onlarda 2002 seçimlerine mecliste grup kurarak sandığa gitmiş iktidar olmuşlardı. Şimdi ne değişti de seçim yasasını değiştiriyorlar. Siyasetin ahlakına ve siyasetin teamüllerine aykırı yasa hazırlamışlar. 20 yıldır iktidardalar, ne değişti. O nedenle söylüyorum, bu teklif ahlaksız bir tekliftir. Siyasetin kurallarına uymaz. Siyasetin teamüllerine uymaz. Siyaset aynı zamanda demokrasi, aynı zamanda bir ahlak rejimidir” dedi.

61 yıldan beridir bu yasalarla seçimlerin yapıldığını ifade eden Sezgin Tanrıkulu, şunları söyledi; “Türkiye demokrasisi bu yasalarla güçlenmez. Kalıcı hale gelmez. Seçim yasalarıyla her zaman oynanmaz. Çoğunluk partileri sonuç itibariyle, kalıcı demokrasilerde, azınlığın, muhalefet partilerinin güvencesidir aynı zamanda, onların hukukunu da korumak zorundadır. Seçim yasalarını her seçimden önce değiştirip, seçimde başarı elde etmek için oynamaz. Yok, böyle bir kural kalıcı demokrasilerde. O yüzden şu andaki rejime bütün objektif derecelendirme kuruluşları, Türkiye’de demokrasi demiyor, otokrasi diyor.”

"AKP’ye HDP seçmeninden ekmek çıkmaz"

Tanrıkulu, HDP’nin kapatma davası ile ilgili ise şunları söyledi, “Kapatma ile ilgili ek süre verildi, savunma için. Her an anayasa mahkemesi karar verebilir, kapatma da verebilir. Siyasi yasakları da devreye sokabilir. HDP’yi yakından takip eden biriyim. Siyaset tecrübeleri gelişkin, ip uzunluğu hesaplayarak oy kullanan seçmen kitlesine sahip, o nedenle buradan AKP’ye ekmek çıkmaz. O kesimi daha da öfkeli bir hale getirir. Zaten binlerce siyasetçi yasaklı, kaçak ya da cezaevinde.”

"Kürt seçmen demokratik siyasetten yana"

Abdullah Öcalan’dan bir mektup gelmesi halinde seçmen tavrının ne olacağı yönünde sorulan soruya ise Tanrıkulu şu cevabı verdi; “Yerel seçimlerde de gelmişti, sonuç değişmedi. Genç seçmen Öcalan’ı tanımıyor. Mektup gelir ya da gelmez, bilemem, ancak Kürt seçmen kendi vizyonunu ortaya koyuyor. Yeni genç seçmen savaş, çatışma istemiyor, demokratik siyasetten yana.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.