Tanrıkulu: Öğretmenlerin ek göstergesi 3600’e çıkarılsın

Tanrıkulu: Öğretmenlerin ek göstergesi 3600’e çıkarılsın
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM başkanlığına sundu. Teklife göre, ek göstergesi 3000 olan öğretmenlerin ek göstergesinin 3600’e çıkarılmasını öngörüyor.

TİGRİS HABER - Sezgin Tanrıkulu, TBMM’ye verdiği kanun teklifi ile ilgili olarak gerekçelerini şöyle açıkladı;  “657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na ekli I ve II sayılı cetvelde Devlet memurlarının hizmet sınıflarına göre mali haklar açısından farklı ek gösterge rakamları belirlenmiştir. Bu cetvellerde öğretmenlerin ek göstergesi 3000’dir. Ancak, öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması emekliliklerinde büyük oranda fayda sağlayacaktır. 3600 ile 3000 ek gösterge üzerinden emekli olanlar arasında ciddi emekli maaş farkı bulunmaktadır.

Yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan öğretmenlerin maaşlarında büyük oranda azalma meydana gelmektedir. Fiilen görev yapılan süre içerisinde verilen ek ders ücretleri ve ek ödemeler, emekli keseneklerine yansıtılmadığı ve emeklilikte ek ders ücreti de alınmadığı için emekli olan bir öğretmenin aldığı maaş ile görev yapan öğretmenin aldığı maaş arasındaki fark büyüktür. Bu ücret farkı sebebi ile pek çok öğretmen emekliliği hak etmiş olmalarına rağmen emekli olamamaktadır.

Bu bağlamda, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar da dikkate alınarak, yaşanan mağduriyetin giderilmesi amacıyla öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması için gerekli düzenlemenin yapılması adına bu Kanun Teklifini hazırlama zarureti hasıl olmuştur.”

Tanrıkulu’nun, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılması hakkındaki kanun teklifi şöyle;

MADDE 1 - 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na ekli I ve II sayılı cetveldeki öğretmenlerin ek göstergesi 3600 olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 - Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.