VİDEO - Tanrıkulu, TBMM Genel kurulunda konuştu

VİDEO - Tanrıkulu, TBMM Genel kurulunda konuştu
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Genel kurulunda konuştu. Cumhurbaşkanının Yerel seçimlerde Diyarbakır’ istediğine vurgu yaparak, “Diyarbakır ne istenir ne de alınır” dedi.


Naci Sapan

TİGRİS HABER - TBMM Genel kurulunda konuşan Sezgin Tanrıkulu, “Önümüzde yerel seçimler var tabii. Sayın Cumhurbaşkanı Diyarbakır'ı istiyormuş, öyle ifade etmiş Diyarbakır Milletvekili arkadaşlarımıza. Ben de Diyarbakır Milletvekiliyim. Diyarbakır kadim bir kenttir, tarihi bir kenttir, bir kimlik kentidir. Diyarbakır'ın bütün sokaklarını ve tarihini bilirim ama Diyarbakır ne istenir ne alınır. Diyarbakır boyun eğmez, Diyarbakır biat etmez, Diyarbakır diz çökmez, onurundan da vazgeçmez hiçbir zaman; onuru da kendi oylarıdır, kendi seçtikleridir aynı zamanda, bundan da vazgeçmez” dedi.

2019 Seçimleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ile ilgili durumu gündeme getiren Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Dostum, arkadaşım Selçuk Mızraklı bu Parlamentonun üyesiydi, hakkında hiçbir soruşturma yoktu, muhtemel seçileceği bilindiği için de hakkında düzmece dosyalar hazırlandı ve daha 1 Nisan’da, bakın, daha 1 Nisan’da kendisiyle ilgili olarak görevden alınmasıyla ilgili yazı yazıldı. Şimdi, bir daha 31 Mart’ta seçimler var.

Ben Adalet ve Kalkınma Partisi Grubuna soruyorum: Gerçekten ne yapacaksınız? Yani bu halkın iradesini nasıl yok sayacaksınız? Bakın, şimdi, siyaset biliminde şu var, demokrasinin ölçütünde şunlar var: Eğer bir Cumhuriyette, bir demokraside, bir coğrafyada kendisini hakim olan kimlikten farklı hisseden bir topluluk varsa, halk varsa bunların kendisini serbest seçimler yoluyla ifade etme hakkı var. Bunun yolu da yerel seçimlerdir, genel seçimlerdir. Eğer siz yerel seçimlerde kendisini hakim topluluktan farklı hisseden insanlara kimliklerinden dolayı yolu kapatırsanız başka şeylerin yolunu açarsınız.”

Kayyımı savunmayın, ayıptır

Kayyım yönetimlerine de değinen Sezgin Tanrıkulu, “biraz sonra burada konuşacak AK PARTİ'li arkadaşımız gelip burada kayyumu savunmasın, ayıptır. Bu kürsü demokrasi kürsüsüdür, kayyum yasası burada çıktığı zaman buradaydık, bakın, bu Parlamentodan geçmedi, yasa geçmedi. Peki, Diyarbakır'dan darbe mi oldu? Van'dan darbe mi oldu? Mardin'den darbe mi oldu? 15 Temmuz Darbesini bu belediyeler mi yaptı? Sizlere soruyorum Değerli Arkadaşlar: 15 Temmuz Darbesini Diyarbakır Belediyesi mi yaptı? Ama ne oldu?” dedi.

Elimde rüşvet belgeleri var

Elinde kayyumların Rüşvet belgelerinin olduğuna vurgu yapan Sezgin Tanrıkulu, “Bakın, elimde rüşvetle ilgili olarak, yapılan sınavlarla ilgili olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ve kayyum yönetiminin bir sürü yolsuzluğu var. Şimdi, arkadaşımız, gelecek diyecek ki: "Arsa satılır." Yahu, arsayı kim satar? Nasıl satar? Bir kişinin iradesiyle satılır mı? Pazarlık yoluyla satılır mı? Rüşvetle satılır mı? Değerinden, onda 1 değere satılır mı arkadaşlar ya, satılır mı? İmar düzenlemesi sadece kaymakamın, valinin imzasıyla yapılır mı? Bu kadar çok rantı Diyarbakır'ın, bölgenin, o coğrafyanın rantını kayyumlara... valilere, iş birlikçilerine bu kadar satmak AK PARTİ Grubuna yakışır mı? Ama 31 Mart sonuçta bu iradenin sandıkta yeniden tecelli edeceği yer olacaktır” diyerek sözlerini bitirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum