Tanrıkulu: Yargıçlar, vicdanıyla karar vermedi

Tanrıkulu: Yargıçlar, vicdanıyla karar vermedi
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kobani davasıyla ilgili bugün mahkemenin verdiği kararı değerlendirerek, "Bu kararları siyasetten bağımsız, yargıçların kendi vicdanlarıyla verdiğini düşünemeyiz" dedi.

Mehmet Türk

TİGRİS HABER - Mahkemenin kararı sonrası Tigris Haber'e konuşan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kararın siyasi olduğunu söyledi.

"Siyasi intikam"

Kararın siyasi intikam ve Kobani kumpas davası olarak niteleyen Tanrıkulu, "Siyasi intikam davası olan Kobane Kumpas Davasında kabul edilemez, hukukla izah edilemeyecek bir sürecin ardından yine kabul edilemez hükümler verildi. Bu yargılamanın başından itibaren hukukun gereklerine göre başlatılan bir dava olmadığını söylemiştim. Hukuk ve adalet kavramlarıyla değil, siyasetin ihtiyaçlarına göre yürütüldü" diye konuştu.

"Kararlar kabul edilebilir değil "

Mahkemenin verdiği kararı kabul etmediklerini ifade eden Tanrıkulu, "Kobane Davasında alınan kararlar, Türkiye’nin toplumsal barışı açısından da kabul edilebilir değil. Demokratik siyaset kanalıyla sözlerini söyleyen, sözlerini Parlamentoda söylemek isteyen siyasetçiler yargılandılar. Normalleşmenin en rahat uygulanabileceği alan yargı uygulamalarıydı. Son günlerde karşılaştığımız yargı uygulamaları, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının bir normalleşmeye, demokratikleşmeye uygun olmadığını gösterdi; bizler de mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Karar hepimizi üzdü"

Bu kararları siyasetten bağımsız, yargıçların kendi vicdanlarıyla verdiğini düşünmediğine dikkat çeken Tanrıkulu, söyle konuştu:

"Bugün çıkan kararlar hepimizi üzdü ve siyaset doğru bir tutum almış olsaydı, yargı bugün bu kararı vermezdi. Bu kararları siyasetten bağımsız, yargıçların kendi vicdanlarıyla verdiğini düşünemeyiz. Normalleşmenin en kolay ve maliyetsiz yolu, yargı üzerindeki baskıyı kaldırıp adaleti sağlamaktı; ancak Adalet ve Kalkınma Partisinin tercihi bu olmadı. Toplumsal barış, adalet, bir arada yaşamak için ortak mücadele zeminini büyütmeye ve yürütmeye devam edeceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.