Tanrıkulu’dan, AYM’nin HDP kararına tepki

Tanrıkulu’dan, AYM’nin HDP kararına tepki
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AYM’nin HDP’nin Hazine yardımı hesaplarına bloke koyma kararına tepki göstererek, “Tedbir kararının oy çokluğu değil 2/3 nitelikli çoğunlukla verilmesi gerekmektedir. Karar kanımca yok hükmündedir” dedi.

TİGRİS HABER - Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması istemiyle açılan davada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın partinin Hazine yardımı bulunan hesaplarına bloke konulması talebini "tedbiren" kabul etmesine ilişkin açıklama yapan CHP’nin hukukçu İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kararın Anayasa’nın 149. ve AYM’nin kuruluş yasasının 52. maddesine aykırı olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabında açıklama yapan CHP Milletvekili Tanrıkulu, “HDP’ye seçim yardımına ilişkin olarak verilen kararın oy çokluğuyla verildiği basına yansımıştır. Anayasanın 149. ve AYM Kuruluş Yasasının 52. maddesi uyarınca bu tedbir kararının da oy çokluğu değil 2/3 nitelikli çoğunlukla verilmesi gerekmektedir. Karar kanımca yok hükmündedir” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.