Tanrıkulu: Kadın cinayetlerinde 28 yaşam hakkı ihlali yaşandı

Tanrıkulu: Kadın cinayetlerinde 28 yaşam hakkı ihlali yaşandı
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun “Mart 2021 Hak İhlalleri Raporu” nu açıkladı. Rapora göre kadın cinayetlerinde 28 yaşam hakkı ihlali yaşandı.

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, açıkladığı “Mart 2021 Hak İhlalleri Raporu” na göre, Mart ayında 182 yaşam hakkı ihlali yaşandı. Bu kapsamda cezaevinde 5, iş cinayetlerinde 142, kadın cinayetlerinde 28 yaşam hakkı ihlali yaşandı. Mültecilere yönelik 3, nefret suçları kapsamında 1, polis ve asker araçlarının neden olduğu olaylarda 1 (çocuk), kara mayınları, sahipsiz bomba ve patlayıcılar sonucu 2 (çocuk) kişinin yaşam hakkı ihlal edildi. 

Tutuklu olan gazeteci, yazar, yayıncı sayısı 8

Düşünceyi ifade özgürlüğü kapsamında yaşanan hak ihlalleri sayısı ise 173. Bu bağlamda mahkum olan gazeteci, yazar, yayıncı sayısı 8, gözaltına alınan gazeteci sayısı 6, dava/soruşturma açılan gazeteci sayısı 5, gazetecilere dönük saldırı sayısı 1, toplatma, ceza, erişim engelleme kararları 135, basılan yayınevi 1, düşünceyi ifade nedeniyle gözaltına alınan, tutuklananlar 7, düşünceyi ifade nedeniyle mahkum olan sayısı 10 olarak bildirildi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.