Tapu Müdürlüğü’nden ‘paralar nereye gidiyor’ açıklaması!

Tapu Müdürlüğü’nden ‘paralar nereye gidiyor’ açıklaması!
Gazetemizin gündeme getirdiği ‘Resmi kuruma ödenen para kimin kasasına girdi’ başlıklı haber üzerine Diyarbakır Tapu ve Kadastro 7. Bölge Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, yapılan işlemin müdürlükle bir ilişkisinin olmadığı belirtildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, “Resmi kuruma ödenen para kimin kasasına girdi?” başlıklı haberimize ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: “İş ve işlemler ile ilgili yapılan incelemede; 5368 Sayılı Yasa uyarınca yukarıda anılan hizmetlerin karşılanması halinde kroki ile birlikte faturasının da vatandaşa tahsilatının yapılmasına müteakiben kanuni bir zorunluluktur. Bunun ile ilgili denetleme Kadastro müdürlüğünce 6 aylık dönemler halinde olmak üzere yılda 2 kez, Bölge Müdürlüğünce yılda bir, Genel Müdürlük Teftiş Kurulu Başkanlığınca iki yılda bir denetime ve teftişe tabi tutulmaktadır. Eksiklik olması halinde gerekli cezai işlemler mevzuat çerçevesinde uygulanmaktadır”.

“Tapu ve Kadastro Müdürlükleri ile ilgisi yok”

Söz konusu işlemin Tapu ve Kadastro Müdürlükleri ile ilgisinin olmadığı vurgulanan açıklamada: “ Haberde anılan iş ve işlemler ile ilgili yapılan incelemede; 5368 Sayılı Yasa uyarınca yukarıda anılan hizmetlerin karşılanması halinde kroki ile birlikte faturasının da vatandaşa tahsilatının yapılmasına müteakiben kanuni bir zorunluluktur. Bunun ile ilgili denetleme Kadastro müdürlüğünce 6 aylık dönemler halinde olmak üzere yılda 2 kez, Bölge Müdürlüğünce yılda bir, Genel Müdürlük Teftiş Kurulu Başkanlığınca iki yılda bir denetime ve teftişe tabi tutulmaktadır. Eksiklik olması halinde gerekli cezai işlemler mevzuat çerçevesinde uygulanmaktadır.  Haberde adı geçen 1/5000 ve 1/25000 ölçekli krokinin düzenlenmesi ise LİHKAB'ların iş ve işlem listesinde bulunmamaktadır. Bu işlem Harita Kadastro Mühendisler Odasına kayıtlı ve Büro Tescil Belgesi alan Serbest Harita Büroları ve Şirketlerince yapılabilmektedir. 1/5000 ve 1/25000 ölçekli krokinin düzenlenmesi mevzuat uyarınca Bölge Müdürlüğümüz, Bölge Müdürlüğümüze bağlı Tapu ve Kadastro Müdürlüklerimiz ile LİHKAP'ların uhdesinde olmadığı, konunun vatandaş ile düzenleyen Serbest Harita Büro/Şirketlerin arasındaki ilişkiden ibarettir” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.