‘Tarihi kalıntı’ değil Yüzme havuzu çıktı

‘Tarihi kalıntı’ değil Yüzme havuzu çıktı
Eski stadyumun hafriyat alanında yapılan kazıda ortaya çıkan ve kapalı spor salonuna ve salondaki yüzme havuzuna ait olan duvarlar ve kolonlar ‘tarihi kalıntı’ zannedildi.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesinde bulunan Atatürk Stadyumu'nun yerinde yeller eserken, inşat alanında yapılan hafriyat kazıları sırasında ortaya çıkan yüzme havuzu mahalle sakinleri tarafından  ‘tarihi kalıntı çıktı’  yönünde asılsız iddialara konu edilirken, olayın gerçek yüzünü Tigris Haber ortaya çıkardı.

 

Hafriyat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesinde bulunan Atatürk Stadyumu'nun yıkımına geçtiğimiz yılın Ekim ayında yıkımına başlanmıştı. Diyarbakır'da 1960 yılında tamamlanan ve 52 dönüm üzerinde kurulu bulunan Atatürk Stadyumunda aylar süren yıkının ardından hafriyat çalışmaları başlamıştı. 3 firmanın oluşturduğu bir konsorsiyum tarafından satın alınan arsada, alışveriş merkezi ve rezidans projeleri hayata geçirilmesi beklenirken, inşaatın başlaması için alanda kazı ve hafriyat taşınma çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.

 

 

‘Tarihi kalıntı çıktı’ iddiası asılsız çıktı

Eski Atatürk Stadyumundan geriye kazı çalışmalarından kalan molozlar ve bu molozların taşınması için birbiri ardı sıra yük taşıyan hafriyat kamyonları sıralanırken, çevre binalardan hafriyat alanındaki çalışmaları meraklı gözlerle izleyen semt sakinlerinden bazıları, ilginç bir iddiada bulundular. Kazı çalışmaları tüm hızıyla süren alanda eski bir yapıya ait kalıntıların çıktığı iddiasını dillendiren mahalle sakinlerinin sözkonusu iddialarını araştırmak için eski stadyumun yerinde incelemelerde bulunan Tigris Haber gazetesi mahalle sakinlerinin iddialarının asılsız olduğunu ortaya çıkardı. Eski stadyumda bulunan kapalı spor salonunun havuzuna ait olan duvarlarının ve binanın beton kolonlarının mahalle sakinlerince ‘tarihi yapı kalıntıları’ olarak değerlendirildiğini ve asılsız iddialara konu edildiğini hafriyat alanında yaptığı yerinde incelemelerle tespit eden Tigris Haber, olayın gerçek yüzünü ortaya çıkardı.

Hafriyat alanında hummalı bir çalışma sürerken, iş güvenliği açısından inşaat alanının kapalı olması, meraklı çevre sakinlerinin kazı alanındaki merakını daha da arttırıyor.

 

Ali Abbas Yılmaz / ÖZEL

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.