Tarihi Kentler Diyarbakır'da Buluşacak

Tarihi Kentler Diyarbakır'da Buluşacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 27-28 Şubat tarihleri arasında Tarihi Kentler Birliği toplantısına ev sahipliği yapacak.

Her türlü kültür değerini gün yüzüne çıkararak bu değerleri koruma altına almak ve şehir yaşamına dahil etmek için çalışma yürüten Tarihi Kentler Birliği'nin toplantısı, DiyarbakırBüyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı öncülüğünde, 27- 28 Şubat2015 tarihleri arasında düzenlenecek. Toplantının ana gündemi, Diyarbakır Surlarını, Hevsel Kentsel Peyzajını Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını sağlamak olacak.

Tarihi kentlerin Diyarbakır'daki buluşması öncesinde sorularımızı yanıtlayan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen, birliğin Türkiye'de tarihi şehirler sıfatı taşıyan kentleri bir araya getirerek, proje ve deneyimleri aktarma şeklinde örgütlenen bir teşkilat olduğunu belirtti. Diyarbakır'ın 27- 28 Şubat tarihleri arasında 300 kişilik bir davetli grubuna ev sahipliği yapacağını kaydeden Alökmen, toplantının amacı hakkında şu bilgiyi verdi:

" Diyarbakır surları, Hevsel kentsel peyzajının dünya miras listesine alınması içinUNESCO'ya resmi olarak başvuruda bulunduk. Bu seferki toplantımızın ana temasını bu oluşturuyor. Bu konuyla ilgili belediyemizin ve alan yönetiminin bilgilendirmeleri ve seminerleri olacak. Düzenlenecek bu zirvede seminerler ve şehir gezileri düzenlenecek. Bu sayede de gelen misafirlerimize Diyarbakır'ı tanıtma şansımız olacak."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.