VİDEO - Tarihi Suriçi'nde 'fidan dikimli' işgaliye

VİDEO - Tarihi Suriçi'nde 'fidan dikimli' işgaliye
Sur ilçesi Ali paşa Mahallesi’nde daha önce otopark olarak kullanılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ait 5 dönümlük alan kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin işgaline uğradı.

TİGRİS HABER -Sur ilçesi Ali paşa Mahallesi’nde daha önce otopark olarak kullanılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ait 5 dönümlük alan kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin işgaline uğradı. Fidan diken şahıslar, alanın her iki tarafını da kazıyarak, araçların park etmemesini sağladı. Fidan dikiminin yapılmadığı alana yakın yerlere de söz de “Mahalle sakinleri dışında park etmek yasaktır” afişi asıldı. İşgal iddialarıyla ilgili Sur Belediyesine yapılan başvuruların da sonuçsuz kaldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Merkez Sur İlçesine bağlı Alipaşa Mahallesi’nde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğine ait 5 dönümlük alan, alanın ortasında kalan tescilli yapının sahipleri tarafından işgal edildiği ileri sürüldü.

Önce alandan geçen yolun iki tarafını kazan şahıslar, daha sonra 5 dönümlük alana fidan dikti. Alanın yakın duvarlarına da sözde “Mahalle Sakinleri dışında park etmek yasaktır” afişleri asan şahısların bu tutumu tepkiye yol açtı.

Suriçi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistler ile esnaf ve çevre sakinlerince de otopark olarak kullanılan alanın gaspı Sur Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bildirildi. Ancak aradan 15 gün geçmesine rağmen alanın yeniden araç parkına açılmasıyla ilgili bir gelişme yaşanmadığı öğrenildi.

Alan gasp edildi

Alipaşa Mahallesi sakinleri, Gasp edilen alanın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ait arazi olduğunu belirterek, “Bu alanda kalan tescilli bir yapı var. Mülk sahipleri ile kurumlar arasında devam eden bir mahkeme süreci var. Yapı sahipleri, araçların evlerinin önüne park edildiğini bahane ederek, alanlarını genişlettiler. Ve son olarak, alana ilgili kurumlardan ve belediyeden izin almadan fidan diktiler, ardından da duvarlara sözde ‘mahalle sakinleri dışında park etmek yasaktır’ afişi astı. Alana fidan dikildiği için kimse araçlarını park edemiyor. Biz bile daha önce araçlarımızı bu alanda park ediyorduk. Vatandaşlar olarak Sur Belediyesi zabıta müdürlüğü ile görüştük. Zabıta gerekeni yapacaklarını söyledi. Ama aradan 15 gün geçmesine rağmen bir sonuç alamadık” diye konuştular.

“Alan yeniden araçlara açılsın”

Alanın yeniden ilçeyi ziyaret eden turistlerin araçlarına açılmasını talep ettiklerini ifade eden vatandaşlar, şunları söyledi:

“Sur içinde de büyük bir otopark sorunu var. En azından burası sur içindeki otopark sorununu çözüyordu. Bu alanın gasp edilmesinden sonra araçlar sur içinde kaldırımlara ve yol üzerine park ediliyor. Trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bu alandaki araçların park etmesi belediyenin de işini kolaylaştırıyordu. Büyükşehir Belediyesi’nin o alanla ilgili bir projesi vardı. Oraya peyzaj çalışması yapılacaktı. Ali paşadaki yeni evler tamamlanmadığı için proje bir türlü başlamadı. Bu konudan çok rahatsızız. Yolu açılsın yeşil alan olarak değerlendirilebilir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum