Tarım Bakanı Eker, Baydemir’i ziyaret etti

Tarım Bakanı Eker, Baydemir’i ziyaret etti
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, seçimde provakasyonlara karşı uyarıda bulundu.

Eker, “Bu tür seçim çalışmaları, provakasyon yapmak isteyenlerin beklediği günlerdir.  Milletin tercihine saygı gösterilmelidir” dedi.

DİYARBAKIR - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, seçim güvenliği değerlendirmesi yaparken, yaşanabilecek provokasyonlara karşı uyarıda bulundu. Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere seçim bölgesi Diyarbakır’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri ve partililer tarafından havaalanında karşılandı. Bakan Eker ve beraberindeki heyet geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in ağabeyinin taziyesine katıldı. Osman Baydemir ve yakınlarına taziye dileklerini ileten Bakan Eker ve beraberindeki heyet daha sonra son emniyet müdürleri kararnamesi ile Diyarbakır’a atanan Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürücü’yü makamında ziyaret etti. Emniyet Müdürü Böğürücü Bakan Eker’e ziyaretinden dolayı çeşitli hediyeler takdim etti. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ziyaretinde seçim güvenliği değerlendirmesinde bulunan Bakan Eker, bütün partileri provokasyonlara karşı uyardı.

“Bütün siyasi partiler birbirine tahammül ederek çalışmalarını yapmalı”
 

Seçimlere iki ay kaldığını belirten Bakan Eker, Diyarbakır valiliğinin gerekli tüm önlemleri aldığını söyledi. Bakan Eker, “Önümüzde iki aylık bir süre var. Seçim bürolarının açılışları, bunlara dönük alınacak tedbirlerle ilgili valiliğimizin jandarma ve emniyet ile birlikte aldıkları bir takım önlemler var. Bir kere çağrımız şu; huzur ve güven içerisinde vatandaşlarımızın oylarını kullanmaları için ortamın hazırlanması gerekir.Herkesin hoşgörü ile bütün siyasi partilerin birbirine tahammül göstererek seçim propagandaları yapmaları önemli. Sonuçta milletin tercihi esastır, milli iradeye saygı esastır. Adaylarımızın özellikle hassas olmaları burada kendi seçmenlerine, teşkilat mensuplarına tahrikatlara kapılmamasını sağlamaları önemlidir. Çünkü bu şehir geçmişte çok büyük acılar yaşadı. Bu tür seçim çalışmaları provokasyon yapmak isteyenlerin beklediği dönemdir. Onlara fırsat vermemek gerekir. Parti başkanları ile bu konuda bir toplantı yapılabilir” diye konuştu.


“İnsanların farklı düşünmeleri doğaldır”


Bakan Eker, insanların farlı düşünce ve siyasi partileri tutmalarının doğal olduğunu ve herkesin bu konuda birbirine karşı hoşgörülü olması gerektiğini dile getirdi. Eker, “İnsanların farklı düşünmeleri, farklı siyasi partilere mensup olmaları tabiidir, doğaldır. Asıl olan insanların birbirinin farklı düşünmesine tolerans gösterebilmesi, onu kabul edebilmesidir. Demokrasinin güzelliği de budur. Vatandaş oyunu ne şekilde kullanacaksa, ona saygı gösterelim, ama asla bunun üzerinden kargaşaya, şiddete, baskıya, başkalarının oyunu kullanmasına engel olacak veya propaganda çalışmasına zarar verecek bir eyleme asla müsaade etmeyelim. Buna tevessül edenlere de hepimizin ortak bir sesle karşı durması lazım. Adil bir seçim, hakkaniyete uygun bir yarış içerisinde herkes vatandaşa kendi projelerini anlatmalıdır. Diyarbakır geçmişte bu tür konularla ilgili çok acılar yaşamış bir şehir. Bu manada provokasyonları da her yerden daha fazla değerlendirebilen ve analiz eden bir ildir. Onun için bütün siyasilerin bu bilinçle davranması ve herkesin aynı telkinde bulunması, olabilecek muhtemel provokatif eylemlere karşı hep birlikte durursak o zaman selametle bu seçimi geçiririz. Sandık günü de millet hangi tercihi yapmışsa, ona saygı göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Bakan Eker, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ziyaretinin ardından AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katılmak üzere Seyrantepe Spor Tesisleri’ne hareket etti.

eker-baydemir-ziyaret-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.