Taşeronlar, TOKİ müteahhitlerinden şikâyetçi

Taşeronlar, TOKİ müteahhitlerinden şikâyetçi
Elazığ’ın Baskil, Maden ve Sivrice ilçelerinde “Hafif Çelik Köy Evleri” projesi adı altında yapımı devam eden TOKİ evleri taşeron firmaları mağdur etti.

TİGRİS HABER - Elazığ depreminden sonra TOKİ’den konut yapımı ihalesi alan ana firmanın, taşeron firmaların ödemelerini zamanında yapmadığı, hakkını aramak isteyen taşeron firmalar üzerinde baskı oluşturduğu ve içerdeki ödeneklerini vermemekle tehdit ettiği iddia edildi.

Konuyla ilgili İnşaat Firmasının sahibi Ayhan Demir, Tigris Haber’e açıklamada bulunarak: “Firma bana telafisi olmayan mağduriyet yaşattı. Benim gibi 5 tane firma mağdur edildi. Özellikle ana firma profesyonel tokatçı mantığıyla hareket ederek, siyasi gücüne güvenerek bizleri mağdur etti. Malzeme konusunda kullanmadığımız malzemeleri bize fatura ettiler, üstelik ellerinde hiç bir belge, irsaliye olmadan. Bu da ayrıca sahtecilik suçudur” dedi.

“Baskı ve tehditlere maruz kalıyoruz”

Demir, hukuksal süreç başlatacaklarını ifade ederek: “Hukuksal sürecin başlaması için dava açacağız. Bu konuyla ilgili İç İşleri Bakanımızın adını çok fazla kullanıyorlar. Konuyla ilgili bakanlığımızı da aradık. TOKİ’ye direk bağlı olan bu firma bize başka bir firma ile anlaşma imzalatarak ödeneklerimiz konusunda TOKİ ile bizim aramıza bir başka muhatap koymuş oldu. Aynı zamanda bize gösterilen proje ile sonrasında yapımı istenen projeler farklı oldu buda maliyette ortaya çıkan fiyat farkını da bize yüklediler. Çelik altı yalıtım sözleşmede olmadığı halde yapımını isteyerek fiyat farkını ödeyeceğini dile getirip herhangi bir ödeme yapmadılar. Bu firma direk olarak TOKİ’den işi alarak bizi mağdur etti. Dolandırıldık hakkımızı ararken de sürekli olarak baskı ve tehditlere maruz kalıyoruz” şeklinde konuştu. (Tigris Haber)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum