Tatlı imalathanelerine bayram denetimi

Tatlı imalathanelerine bayram denetimi
Bağlar Belediyesi gıda sağlığı denetimi ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde tatlı imalathanelerine  yönelik hijyen denetimleri gerçekleştirdi. Kurallara uyanlara teşekkür eden ekipler, eksikleri bulunan iş yerlerine de uyarılarda bulundu. Öte yandan, Bağlar Belediyesi zabıta ve gıda denetim ekipleri, Türkiye'nin kan tedarikçisi Kızılay'a kan bağışında bulundu.

İftardan Sonra Denetim Zamanı

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi,Ramazan Bayramı öncesinde bayram günlerinin vazgeçilmez tadı olan tatlılar için tatlı imalathanelerinde denetimler gerçekleştirdi.

İftar saatinden sonra ilçe genelinde gerçekleştirilen denetimlere katılan belediyenin sağlık işleri müdürlüğüne bağlı gıda sağlığı denetimi ekipler, öngörülen hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını denetledi.

Kurallara Uyulması Sevindirdi

Genel olarak tatlı imalathanelerinde hijyen kurallarına uyulduğu gözlenirken,denetimlerin bayrama kadar devam edeceği kaydedildi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,Yeni Tip Koronavirüs (Kovid -19 salgını nedeniyle gıda sağlığının büyük önem kazandığını ifade ederek,"Her şeyin telafisi olur fakat sağlığın telafisi olmaz.Kurallara uyan esnaflarımıza çok teşekkür ediyoruz."diye konuştu.

Hayat kurtarmak için kan bağışı

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,"Kan vermek hayat kurtarır düşüncesiyle hareket ederek Kızılay'ımıza kan bağışında bulunduk. Tüm vatandaşlarınızı bu süreçte sorumlu ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz " dedi.

Kan stokuna katkı

kan.jpg

Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını mücadelesine destek olmak için geçtiğimiz günlerde pandemi görevi gören Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesi çalışmalarına yemek ikramında bulunan Bağlar Belediyesi, bu kez Türkiye'nin kan tedarikçisi Kızılay'ın kan stokuna katkıda bulunmak için kan bağışında bulundu. Zabıta ve gıda denetim ekipleri, Kızılay kan bağışı noktasına gelerek toplu olarak kan bağışında bulundu.

"Tüm vatandaşlarımız kan vermek için duyarlı olmalı "

Kızılay'ın "kan stoklarımız düşüyor.T üm vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz " çağrısı üzerine harekete geçtiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşları da bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Beyoğlu,"Kan vermek hayat kurtarır. Kızılay bu konuda önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Hepimizin her an için kana ihtiyacı olabilir.Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz " diyerek kan bağışı ile örnek olmayı hedeflediklerini dile getirdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.