VİDEO - TBB Başkanı Sağkan Diyarbakır Barosu’nu ziyaret etti

VİDEO - TBB Başkanı Sağkan Diyarbakır Barosu’nu ziyaret etti
Diyarbakır Barosu ziyaretinde konuşan TBB Başkanı Erinç Sağkan, "TBB ve barolar olarak binaların yıkılmasındaki müteahhit, yapı denetim firmaları ve imara ilişkin yapılan yanlışlara imza atan sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Barosu'nu ziyaret eden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Baro Başkanı Nahit Eren ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. TBB Başkanı Sağkan, burada yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da 3, ülke genelinde ise 100 meslektaşlarının depremde hayatını kaybettiğini anlattı.
TBB ve ülkedeki baroların, depremin yaşandığı ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmaları ile yardım faaliyetlerinde etkin görev aldığını kaydeden Sağkan, "Aynı zamanda sorgulamak, yanlışları ortaya koymak ve hukuki sürecin etkin şekilde işleyerek tüm sorumluların tespit edilip cezalandırılması için de çalışma yürütmek biz hukuk örgütlerinin en önemli görevleri arasında yer alıyor" diye konuştu.
Sağkan, "TBB ve barolar olarak binaların yıkılmasındaki müteahhit, yapı denetim firmaları ve imara ilişkin yapılan yanlışlara imza atan sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Soruşturma ve kovuşturma süreçlerini de etkin şekilde takip edeceğiz" dedi.
Diyarbakır Baro Başkanı Eren de sosyal medyaya yer alan, merkez Yenişehir ilçesinde yıkılan Galeria İş Merkezi'nin üstündeki sitenin enkazında hayatını kaybeden avukat Serhan Özdemir'in binanın altındaki iş yerlerine kolon kestikleri gerekçesiyle dava açtığı iddialarına ilişkin, "Özdemir'in bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış olduğu bir suç duyurusu ya da bu konuda görülen bir dava yok" diyerek duruma açıklık getirdi. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.