Tecavüzcü uzman çavuşu kim koruyor?

Tecavüzcü uzman çavuşu kim koruyor?
HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüzüne uğradıktan sonra intihar girişiminde bulunan, daha sonra yaşamını yitiren İpek Er davasını TBMM’de gündeme getirdi.

TİGRİS HABER - HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, uzman çavuş Musa Orhan’ın tecavüzüne uğradıktan sonra intihar girişiminde bulunan, daha sonra yaşamını yitiren İpek Er davasını TBMM’de gündeme getirdi. Milletvekili Başaran, uzman çavuşun tutuklanma talebinin neden ret edildiğini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

Ayşe Acar Başaran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yazılı olarak cevaplaması için verdiği soru önergesi özetle şöyle; “Batman’ın Beşiri ilçesinde 16 Temmuz 2020 tarihinde intihar girişiminde bulunan ve 18 Ağustos 2020 tarihinde yaşamını yitiren 18 yaşındaki İpek Er’e tacavüz etmek suretiyle intihara sürükleyen Uzman Çavuş Musa Orhan 25 Ağustos 2020 tarihinde tahliye edilmiştir. İpek Er, geride bıraktığı mektubunda Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu anlatmıştır. Er ailesinin avukatları, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan tutuklanan Orhan hakkında “intihara sürükleme" gerekçesiyle de suç duyurusunda bulunmuştur. Orhan'ın avukatı itiraz dilekçesinde kaçma şüphesi bulunmadığını öne sürmüştür. İtirazı değerlendiren Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi de dilekçede belirtilen hususları yerinde görerek Orhan’ın tahliyesine karar vermiştir. Orhan'ın tutuklu bulunduğu cezaevinden salıverilmesi ve mahkemenin kararı kamuoyunca çok büyük tepkiyle karşılanmıştır.

16 Eylül 2021 tarihinde davanın 5. celsesi görülmüş, Görevli Savcı, delil karartma ve kaçma şüphesi olduğunu beyan ederek Uzman Çavuş Musa Orhan hakkında tutuklama talep etmiştir. Mahkeme, savcılığın talebini reddetmiştir.

Bu bağlamda;

  1. İpek Er, intihar mektubunda Uzman Çavuş Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu dile getirdiği ve buna dair Orhan’ın mesajlaşmaları ortaya çıktığı halde Görevli Savcı tarafından istenen tutuklama talebi ne gerekçeyle reddedilmiştir?
  2. Musa Orhan neden ve kimler tarafından korunmaktadır? (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.