Teneke çalan eller şimdi erbane çalıyor

Teneke çalan eller şimdi erbane çalıyor
Van'da, 11 yaşındayken hurdalar arasından gizlice aldığı tenekeleri çalarak vurmalı çalgıları öğrenen Ferhat Gül (14), çok sevdiği müzikte yetkinleşmek için kendisine olanak tanınmasını istedi.

VAN'ın Halilağa Mahallesi'nde, ailesinin dar gelirli olması nedeniyle erbane alamayan 14 yaşındaki Ferhat Gül, 11 yaşındayken ağabeyinin hurda dükkanından gizlice aldığı tenekeleri çala çala erbane çalmayı öğrendi. Hiç kimseden yardım almadan 11 yaşındayken çalmaya çalıştığı erbaneyi profesyonel çalmak için yardım beklediğini belirten Gül, müziği her şeyden çok sevdiğini dile getirdi. Şimdiye kadar aldığı en güzel ve anlamlı hediyenin babası tarafından bir yıl önce kendisine hediye edilen erbane olduğunu söyleyen Gül, müziğe duyduğu ilgiyi ise kelimelere dökemediğini söyledi.

Erbane eşliğinde okulda, evde ve mahallede sık sık şarkı söyleyen Gül, kendisini dinlemeye gelenlere güzel vakit geçirdiğinde kendisinin de mutlu olduğunu belirtti. En büyük eğlencesinin kendisini dinlemeye gelenleri eğlendirmek olduğunu ifade eden Gül, her tür enstrümana ilgisinin olduğunu belirtti.

“Sanat alanında gelişmek istiyorum”

Gül, "Televizyon izlerken insanların enstrüman çalmaları çok ilgimi çekiyor. Babamın durumu iyi olmadığı için bana herhangi bir enstrüman alamıyordu. Ben de kendi elimdeki imkanlarla ağabeyimin dükkanındaki tenekelerle televizyonda gördüğüm gibi erbane çalmayı öğrendim" diyerek, müziği çok sevmesine rağmen ailenin durumunun iyi olmadığı için sanat okuluna gidemediğini anlattı. Tek isteğinin kendini sanat anlamında geliştirmek ve ilerde iyi bir müzisyen olmak olduğunu ifade eden Gül, kendisini bir kere dinleyenin artık hep dinlemeye geldiğini, bunun da çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Gül, sanat okuluna gitmek yardım beklediğini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.