"Teröristsen Dağa Çık" Diyen Rektörü YÖK’e Şikayet Etti

"Teröristsen Dağa Çık" Diyen Rektörü YÖK’e Şikayet Etti
Tunceli Üniversitesi Rektörü Boztuğ’un kendisine “Teröristsen, dağa çık” diyerek hakaret ettiğini söyleyen Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Alper Güven, rektörü YÖK’e şikayet etti.

Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Güven, rektörü Yükseköğrenim Kurumu’na (YÖK) şikayet etti:

“Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Bölüm Başkanlığına atanmam hususunda yapılan bir toplantıda bana ‘Teröristsen dağa çık’ gibi bir bilim insanına hiç yakışmayacak sözler sarfetti.”

Yrd. Doç. Dr. Güven, YÖK’e sunduğu dilekçede, “hakaret içerikli bu sözlerden dolayı Rektör Prof. Durmuş Boztuğ’dan şikayetçiyim. Olayın tanıkları bulunmaktadır” diye yazdı.

Güven, “bu ve benzeri sözlerin, reötür tarafından üniversite çalışanlarına defalarca söylendiğini” de belirtti ve Boztuğ hakkında idari soruşturma açılmasını talep etti.

Savcılığa da başvurdu

Yrd. Doç. Dr. Alper Güven, rektörün bu sözleri hakkında adli soruşturma açılması talebiyle de 7 Ekim’de Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede olay şöyle anlatıldı:

“Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde dört yıldır görev yapıyorum. 16 Eylül’de bölüm başkanı oldum. 17 Eylül’de bölüm başkanı olarak atanmamla ilgili bir toplantı düzenledik.”

“Toplantıda, Prof. Dr. Boztuğ, Ocak ayında polisin kampusa girmesi sırasındaki tavrımdan ötürü bana ağır ithamlarda bulundu, polise hakaret ettiğimi öne sürerek bölüm başkanı olamayacağımı söyledi.”

“Ben polise hakaret etmediğimi, polisin orantısız güç kullanımına şahit olduğumu, bir kız öğrencimin üç polis tarafından tartaklandığını, başka bir erkek polisin de kız öğrencilere elle arama yaptığını gördüğümü anlattım. Ben de o esnada camdan dışarı sarkıp ‘Durun ne yapıyorsunuz, yazıklar olsun size’ demiştim.”

“Neden o dönem Rektörlüğün gereğini yapmadığını sordum, Rektör Boztuğ bana, ‘Sen polisimize karşı bunları nasıl dersin. Teröristsen dağa çık, çıkın’ gibi sözler sarf etti ve toplantıyı bitirdi.”

(bianet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.