VİDEO - Tescilli dondurmaya İç Anadolu’dan talep

VİDEO - Tescilli dondurmaya İç Anadolu’dan talep
Hacı Baba Pastaneleri, soğuk baklavadan sonra, kendi ürettikleri dondurmayı da tescilledi. Diyarbakır’ın tek tescilli dondurması, siparişle Türkiye’nin her tarafına gönderiliyor. En çok talep de İç Anadolu Bölgesi’nden.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da insan gücüyle dövme dondurma üreten Hacı Baba Pastaneleri, soğuk baklavanın ardından, Hacıdo dondurmalarını da tescilledi. Tescilli Hacıdo dondurmalarında kullanılan malzemelerin tümü de doğal ve yöresel. 4 malzeme ile damaklarda serinlik yaratan Hacıdo’nun sütü Karacadağ eteklerinde otlayan keçilerden, salebi Sivas, Şırnak ve Diyarbakır’dan, damla sakızı ise Yunanistan’dan. Tigris Haber’e konuşan Hacı Baba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, “Hacıdo dondurmalarının hammaddesi, keçi sütü, pancar şekeri, salep ve Yunan sakızı. Bu dört madde dışında katılaştırmak, sertleştirmek ve parlatmak için hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz. Salebimizi su değirmenlerinde çektikten sonra bir yıl bekletip kullanıyoruz.”

’Katkı maddesi yok’

Elaldı, tatlı ve pastaların yanı sıra dondurma sektörüne de iddialı girdiklerini söyledi. Dondurmada kullandıkları malzemelerde, İbni Sina’nın El Kanun Fit Tıp kitabından esinlendiklerine dikkat çeken Elaldı, “Ciddi araştırmalar sonucu katkısız dondurma ile Hacıdo markasını çıkardık. İbni Sina’nın kitabından feyz aldık. İbni-Sina’nın kitabında salepten bahsediliyor. Keçi sütünden, damla sakızından ve şeker pancarından bahsediliyor. Saydığımız maddelerin her biri de insanın saçından tırnağına kadar faydalı olan ürünler. Katkısız bir dondurmayı bu şekilde piyasaya sunduk. Bütün şubelerimizin önüne yüzde yüz katkısız deriz. Hiçbir ürünümüzde katkı maddesi kullanmıyoruz” diye konuştu.

İç Anadolu’dan sipariş

Dövme sistemi ile hazırladıklarını dondurmanın yüzde 20’ye kadar fire verdiğini belirten Elaldı, şunları söyledi: “Bizim hedefimiz insanların ağzında bir tat bırakmaktır. Özellikle, saydığım her şeyi bilhassa yapıyoruz. Sade, kakaolu ve fıstıklı dondurmamız var. Dondurma değil, şifa deposu diyoruz. Bölgede, en iyisi Hacido. Şuanda sadece şubelerimizin bulunduğu İstanbul, Diyarbakır ve Mardin’de üretim yapıyoruz. Ama sipariş üzeri gönderiyoruz, ona göre paketlerimiz var. 24 saat, 36 saatlik paketlerimiz var. İç Anadolu’dan tatlı ve dondurma siparişi çok alıyoruz. Maraş dondurması ile meşhurdur. Diyarbakır Maraş’la rekabet edemese de Hacido rekabet ediyor. Bu dondurma şuan Maraş’ta yoktur. Soğuk baklavayı da tescilledik. Diyarbakır’ı dünyaya tanıttık. Hacıdo’yu da gelen yoğun talepten dolayı tescilledik. Bununla da Diyarbakır’ı tanıtacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.