'Tesisleşmede Top Belediyede'

'Tesisleşmede Top Belediyede'
Diyarbakır Valisi Kıraç, sporda tesisleşme konusunda sorumluluğun 30 Mart'tan sonra belediyelere geçeceğini söyledi. Bu tarihten sonra kapanacak olan Özel İdare, son kez amatör kulüplere malzeme dağıttı.

Haber:Saffet AZBAY

 

AMATÖR KULÜPLER MUTLU

Yıllardır, yerel hizmetleri yerine getiren İl Özel İdareleri, yeni yerel yönetimler yasası gereği kapanacak. 30 Mart'tan sonra tabelalarını indirecek olan Özel İdarelerin görevi yerel yönetimlere yani belediyelere geçecek. Diyarbakır valiliğine bağlı İl Özel İdaresi, son kez amatör spor kulüplerine spor malzemesi dağıttı.

Ziya Gökalp Spor Salonu'ndaki malzeme dağıtım törenine Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın yanı sıra vali yardımcıları, Özel İdare Genel Sekreteri Muzaffer Karakılçık, TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut,TÜFAD Diyarbakır Şube Başkanı Samet Karakaş,spor kulüplerinin yönetici, antrenör ve sporcuları katıldı.

'SPORDA HAK ETTİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ'

20 kulübe 200 bin TL değerinde malzeme dağıtılırken,Vali Mustafa Cahit Kıraç,genç nüfüsün en fazla olduğu kentlerin başında gelen Diyarbakır'ın olanaklar ve tesisleşme bakımından yetersiz olduğunu ifade ederek bu tabloyu değiştirmek gerektiğinin altını çizdi. Kıraç,"En değerli varlık insandır. İnsana yatırım yapma yollarından biri de gençlere spor imkanı sağlamaktır. Diyarbakır'da bu açıdan yeterli olduğunu söyleyemeyiz.Evet,Türkiye ortalamasının altında değiliz ama hak ettiğimiz yerde de bulunmuyoruz. Bu kadar genç nüfüs ve tarihi,kültürel birikimi olan kentimiz sporda tesisleşme konusunda daha iyi yerde olmalıdır. Bizler bu yardımları lütüf olarak değil görev bilerek yapıyoruz." dedi.

'YENİ STAT KENTİMİZİN SİMGESİ OLACAK'

Bundan sonra spor yatırımları ve tesisleşme konusunda sorumluluğun belediyelere geçeceğini vurgulayan Vali Kıraç,Kayapınar'da yapılacak 33 bin kişilik stadın da kent için büyük önem taşıdığını vurguladı. Kıraç,"30 Mart'tan sonra Özel İdareler kapanacak ve onların şu ana kadar yürüttüğü tesisleşme ile ilgili sorumluluk belediyelere geçecek. Ama tabi devlet olarak da spora karşı görevimiz bitmiyor. Talaytepe mevkisindeki yeni stadımızın ihalesi 30 Ocak'ta yapılacak. Kentimize yakışan bir tesis olacak. Bölgenin en büyük stat ve tesisine sahip olacağımız için elbette mutlu olacağız. Diyarbakır şimdiden bu devasa eserin içini doldurmanın çalışmalarını yapmalıdır." diye konuştu.

DAYAN ; TEŞEKKÜR ETTİ, DESTEK İSTEDİ

Törende konuşan Diyarbakır ASKF Başkanı Remzi Dayan da amatör kulüplerin çektiği sıkıntılara dikkat çekerek, bu yardımın bir nevi ilaç olduğunu ancak sorunu kökten çözmediğini ifade etti. Dayan,amatör spora olan duyarlılığından dolayı Vali Kıraç'a teşekkür ederek diğer sorunların çözümü için de destek istedi.

Yapılan konuşmaların ardından amatör kulüp temsilcilerine malzeme dağıtan Vali Kıraç, sorunları da birebir dinleyerek çözüm için notlar aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.