TEV-DEM Eş Başkanı Murşid: Devrim 30 yıl önce başladı

TEV-DEM Eş Başkanı Murşid: Devrim 30 yıl önce başladı
Ortadoğu'da kısır döngüye dönmüş sorunlara karşı alternatif bir çizgi sunan Rojava devrimi 3'üncü yılını geride bırakırken, devrimin kadınların öncülüğünde gelişmesi en özgün yönlerinden birini oluşturuyor.

DİYARBAKIR  - Rojava'da Arap, Kürt ve Süryani kadınlarının birlik mücadele ederek ayakta kaldığını belirten Cizîrê Kantonu Başbakan Yardımcısı Elizabet Gouriye, hem siyasi, hem askeri hem de toplumsal anlamda kendini ve halkları koruyarak kadınsız hiçbir şeyin gelişemeyeceğini gösterdiklerini söyledi. TEV-DEM Eş Başkanı Dalya Murşîd, Rojava'da kadınların kazanımlarının 30 yıllık bir devrimin sonucu olduğunu söyledi. 

Ortadoğu'da kısır döngüye dönmüş sorunlara karşı alternatif bir çizgi sunan Rojava devrimi 3'üncü yılını geride bırakırken, devrimin kadınların öncülüğünde gelişmesi en özgün yönlerinden birini oluşturuyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından davet edilen Rojavalı kadınlar, Rojava'da yaşanılan kadın devrimini DİHA'ya değerlendirdi. Rojava'da oluşturulan Kobanê Kantonu'ndan gelen Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eş Başkanı Dalya Murşîd, Suriye'de yaşanan savaşla beraber Rojava'daki devriminde 3'üncü yılını geride bıraktığını belirterek, geçen zaman içerisinde kendilerini örgütlediklerini ve birçok alanda kurumsallaşmalara gittiklerini kaydetti. Örgütlenmeleri içerisinde oluşturulan kurum ve kuruluşlarda farklı kesimlerinde yer aldığını belirten Murşîd, bu doğrultuda kadın asayişini de oluşturduklarını sözlerine ekledi. Rojava'daki devrimin 3 yıl içerisinde gerçekleşmediğini vurgulayan Murşîd, Rojava'daki devrimin yaşanan gelişmelere bağlı ortaya çıktığını ve aslında daha önceden her türlü alt yapısının oluşturulduğunu ifade etti. Gelişen örgütlülük ortamında Kürt, Arap, Süryani, Ermeni ve çok daha farklı kesimlerin yer aldığına dikkat çeken Murşîd, sadece Kobanê Kantonu'nda farklı kesimlerin bulunmadığını ancak ileriki zamanlarda her kesimin aralarında yer alması için çalışmalar içerisinde olduğunu dile getirdi. 

tev--2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.