TGS: Gazetecileri salgından koruyun

TGS: Gazetecileri salgından koruyun
Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından, koronavirüs salgınının gazetecilerin çalışma koşullarını riske atan ve çözüm olarak çalışmaların evden yapılması gerektiğine dair açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

COVID-19 salgınının Türkiye’de de yayılmasının ardından gazetecilerin kamuoyu önündeki sorumlulukları artmakla birlikte can güvenlikleri de riske girdi. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için her şart altında görevlerini yapan gazeteciler bu salgın döneminde de hakikatin peşinden koşmaktan asla vazgeçmiyor. Hâlâ sokaklarda haber peşinde koşan meslektaşlarımız risk altındadır. Tıpkı sağlık çalışanları ve hizmet sektöründe çalışan emekçiler gibi gazeteciler de bir kamu faaliyeti yürütmektedir ve onları salgından korumak, iş güvencelerini sağlamak bir görevdir. Bunu sağlayacak olanlar ise medya sahipleri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Basın İlan Kurumu ve Hükümettir.

‘Medya sahiplerinin görevi gazetecileri salgından korumak’

Evde çalışma yönteminin bir an önce devreye sokulmasının gereğine dikkat çekilen açıklamada: “Medya sahiplerinin birinci görevi gerçek haberi vermek, ikincisi ise bu haberi verecek olan gazetecileri salgından korumaktır. Bu nedenle salgın döneminde tüm dünyanın uyguladığı evden çalışma yöntemi bir an önce devreye sokulmalıdır. Bu yöntem ile hem yazı işleri ile haber merkezlerinde ve stüdyolarda çok sayıda çalışanın bir araya gelmesi önlenecek hem de yayıncılık faaliyeti teknolojisinin sağladığı olanaklarla sürdürülmüş olacaktır” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.