Ticaret borsasında öğrencilere eğitim

Ticaret borsasında öğrencilere eğitim
Öğrencilerin mesleki gelişimlerini artırabilmek amacıyla Bismil Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 ve 11.sınıf öğrencilerine yönelik teknik gezi düzenlendi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Bismil İlçesinde bulunan Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Ticaret Borsasına ait "Dicle Teknokent" içerisinde bulunan Tohumculuk Laboratuarı, Araştırma ve Geliştirme Merkezini ziyaret ederek yapılan analizler ve kriterler hakkında bilgi aldı.

borsa-haber-3.jpeg

Öğrencilerin mesleki gelişimlerini artırabilmek amacıyla Bismil Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 ve 11.sınıf öğrencilerine yönelik teknik gezi düzenlendi. Diyarbakır Ticaret Borsası Genel sekreter Yardımcıları Gökhan Çeliker ve Vasfiye Sosyal tarafından karşılanan öğrencilere Tohumculuk Laboratuarı, Araştırma ve Geliştirme Merkezinde bulunan cihazlar ve yapılan analizler hakkında bilgi verildi.

Öğrencilere, laboratuar tanıtımı ile laboratuar ortamında genel çalışma ilkeleri, güvenlik, temizlik gibi konularda bilgilendirmeler yapan Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Genel sekreter Yardımcısı Gökhan Çeliker, Diyarbakır Ticaret Borsası Merkez laboratuarının yıllık 5000 numune sertifikasyon analizi yapabilecek kapasitede olduğunu belirterek" Laboratuarımız ayrıca sertifikasyon hizmetleri öncesi Yine tohum firmalarının araştırma ve geliştirme faaliyetlerine destek verebilecek donanımı ile birlikte Ticaret Bakanlığından Hububat ürünlerinde Yetkili Sınıflandırıcı sertifikasına sahip bir laboratuardır” dedi.

borsa-haber-2.jpeg

Yapılan bilgilendirmenin ardından Tohumculuk Laboratuarı, Araştırma ve Geliştirme Merkezinde görevli Ziraat Mühendisleri, Gıda Mühendisleri ve Teknikerler öğrenciler ile birlikte Tohum Sertifikasyon, Yetkili Sınıflandırıcı, Yem, Hububat, Un Analizleri gerçekleştirdiler.

Borsaya teşekkür ettiler

Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11.sınıf Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alan Şefi Ziraat Mühendisi Zooteknist Sedat Çetin Yamaç ile Öğretmen Zafer Tokur ise, bu tür etkinliklerin öğrenciler üzerinde olumlu etkisinin olduğunu belirterek" Öğrencilerimiz ile birlikte yapmış olduğumuz teknik gezilerimizde öğrencilerimizin yeni cihazlar ve ekipmanları tanıması iş yaşantılarında çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Bu gezimizde bizlere destek veren Diyarbakır Ticaret Borsasına teşekkür ediyorum "şeklinde konuştular.

borsa-haber-4.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.