Ticaret Borsasında TÜRİB semineri

Ticaret Borsasında TÜRİB semineri
Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), 2019 yılında faaliyete giren Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın (TÜRİB) çalışmaları ve işleyişi hakkında seminer düzenledi.

Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Genel Müdür Yardımcısı Necla Küçükçolak, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Lisanslı Depoculuk Başkanı Gökhan Gürbüz, Ziraat Bankası Bölge Başkanı  Fersend Adıyaman’ın konuşmacı olarak yer aldığı seminere, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır  Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ziraat Odaları Başkanları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Korkutan, Çevre İllerin Ticaret Borsaları Genelsekreterleri, Kamu ve Özel Bankaların Temsilcileri, Bölgede bulunan Lisanslı Depo Müdürleri, DTB Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Üretici ve yatırımcılar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil  “Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB)’in başlıca amaç ve faaliyet konusunun 5300 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat çerçevesinde lisanslı depo işletmecilerince oluşturulan elektronik ürün senetleri ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem ticaretinin yürütülmesini sağlamak üzere borsacılık faaliyetinde bulunulmakta.”

ÜRÜNLER ELEKTRONİK ÜRÜN SENEDİ İLE SATILABİLİNİYOR

DTB Başkanı Yeşil, Diyarbakır Ticaret Borsasının TÜRİB’in kurucu ortaklarından biri olduğunu belirterek, “2019 yılında faaliyetlerine başlayan Türkiye Ürün İhtisas Borsası ile Türkiye’deki lisanslı depolarda bulunan ürünler Elektronik Lisanslı Ürün Senedi ile kolayca alınıp satılabilinmektedir. Bunu gerçek kişiler de yapabilir tüzel kişiler de yapabilir. Diyarbakır Ticaret Borsası TÜRİB’in Diyarbakır acentasıdır. Sisteme kayıt olmak isteyen herkes Borsamıza gelerek kayıt olabilir, sistem hakkında detaylı bilgi alabilirler. Burada amaç sağlıklı bir zeminde tarımsal ticaretin gerçekleşmesini sağlayıp, arz değişimlerinin olduğu dönemlerde ciddi fiyat değişimlerinden çiftçinin ve yatırımcının korunmasını sağlamaktır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Lisanslı Depoculuk Başkanı Gökhan Gürbüz Lisanslı depoculuk ve TMO’nun bu yöndeki faaliyetlerin, Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. (TÜRİB) Genel Müdür Yardımcısı Necla Küçükçolak, TÜRİB’in faaliyetleri ve işleyiş, İşlem Platformunun kullanılması ve Elektronik Lisanslı Ürün Senedi (ELÜS) alım satımının nasıl yapılacağını, bültenler ve fiyat analizleri,Ziraat Bankası Bölge Başkanı  Fersend Adıyaman ise Ziraat Bankasının bu konudaki faaliyetleri hakkından hakkında birer sunum gerçekleştirdiler.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.