TMMOB-Valilik arasındaki tartışma büyüyor

TMMOB-Valilik arasındaki tartışma büyüyor
Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kayyumu ve Valisi Münir Karaloğlu arasındaki tartışma karşılıklı açıklamalarla devam ediyor.

İGRİS HABER - TMMOB 30 Aralık 2021’de adliye binası önünde yaptığı “Bu kent sahipsiz değildir” açıklaması yapmış, kaçak yapılaşmanın önünün açılmasına tepki göstermişti. Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Kayyumu Münir Karaloğlu da, bu açıklamadan sonra TMMOB’u “iradelerini başkalarına teslim etmekle” suçladı. Son olarak TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Doğan Hatun, Karaloğlu’na cevap verdi. Diyarbakır’ın son 5 yıldır kayyum tarafından yönetildiğini hatırlatan Hatun, “Kayyum sistemi AKP'yle birlikte kendi yandaşlarının rant alanı oldu. Onları besleyecek bir yapı oldu. Türkiye’de AKP’nin kazandığı bütün belediyeler ya bir derneği ya da bir tarikatı zengin ediyor. Kentimizde son 5 yıldır herhangi bir kamu iradesi yok” dedi.

 Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı

 Hatun, Kırklar Dağı’nda yapılması planlanan "Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı’nı kabul etmeyeceklerini ifade etti. Devlet Bahçeli’nin Diyarbakır’ı sadece fotoğraflardan gördüğünü belirten Hatun şunları söyledi: “Onun adını taşıyan hatıra ormanı kabul edilmez. Gidin Osmaniye’deki bir ormana ya da Ankara’da Saray'ın bir odasına ismini verin. Ama bu toplumun değeri olan bir yere Devlet Bahçeli isminin verilmesine akıl tutulması deriz. Bu kente değer katan bir dünya yazarı, çizeri, tarihçi ve edebiyatçısı var. Seçin bir tanesini verin. Hatta Kırklar Dağı hatıra ormanı deyin.”(Kaynak MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.