TMO çeltik alımlarına başlıyor

TMO çeltik alımlarına başlıyor
TMO Genel Müdürü Güldal, çeltik alımlarına bu 13 Eylül 2021'de başlayıp, 30 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edeceklerini belirterek, "Üreticilerimiz ürünlerini bize getirdiklerinde ödemelerini de bir hafta on gün içinde alacaklar." dedi.

TİGRİS HABERToprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TMO'nun 2021 sezonu çeltik alım fiyatlarını paylaştığını anımsatarak, alımların ton başına Baldo çeşidi çeltik için 5 bin 500 lira (55 randıman), Osmancık çeşidi için 4 bin 500 lira (60 randıman) ve Luna çeşidi için 4 bin lira (65 randıman) olacağını söyledi.

Bu fiyatlara ek olarak Tarım ve Orman Bakanlığınca çeltik üreticilerine dekar başına 62 lira mazot, 8 lira gübre ve 16 lira sertifikalı tohum desteği ile ton başına 100 lira prim desteği verildiğine işaret eden Güldal, "Çeltik alımlarımıza da 13 Eylül 2021 tarihi itibarıyla başlayacağız. Bu alımlarımız 30 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek" ifadelerini kullandı. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.