TOKİ hem ev verdi, hem de icraya verdi

TOKİ hem ev verdi, hem de  icraya verdi
Depremde evini ve tüm eşyalarını kaybeden İsmet Öğütücü, 5 çocuğu ve eşiyle yerleştirildiği TOKİ’de ortak gideri ödeyemeyince icralık oldu.

Van-Engelli olduğu için çalışamayan ve hiçbir geliri olmayan Öğütücü, ilçe merkezinde ayakkabı boyacılığı yaparak hayatta tutunmaya çalışıyor.

24 Kasım 1976 tarihinde Van’ın Çaldıran ilçesinde yaşanan deprem sırasında enkaz altında kalarak sol bacağı ve sol kolunu, 23 Ekim 2011 tahinide yaşanan depremde ise evini kaybeden İsmet Öğütücü, yoksulluğa isyan ediyor. 2011 yılında yaşanan depremde evini ve tüm eşyalarını kaybeden Öğütücü, 5 çocuğu ve eşiyle yerleştirildiği TOKİ’de ortak gideri ödeyemeyince icralık oldu. Çalışamayan ve 3 ayda bir verilen engelli maaşı dışında hiçbir geliri olmayan Öğütücü, ilçe merkezinde günde 10-15 TL kazandığı  ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor. ‘


Yaşanan depremde evinden olan Öğütücü, devletin kendilerine verdiği TOKİ konutlarına para yetiştiremediğini ifade ediyor. Yerleştirildiği konutta yoksullukla boğuştuğunu söyleyen Öğütücü, ortak gider adı altında alınan parayı karşılayamadığını belirtiyor. Öğütücü, “ Burada yuvamız oldu diye sevindik. Fakat ortak gider adı altında yuvamıza ateş düşürülüyor. Ödeyemediğimiz ortak giderler için icra yolu ile eşyalarımız elimizden alınmaya çalışılıyor. Ha deprem vurdu bizi, ha yoksulluk hiçbir fark yok” diyerek, duyarlı kişi ve kurumlardan yardım talep etti. 

toki-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.