TOKİ sınır hattını kalekollarla kuşattı

TOKİ sınır hattını kalekollarla kuşattı
Yüksekova ve Şemdinli’de yapımı tamamlanan karakol ve kalekollara askeri teçhizat ve özel birlikler yerleştirilirken, karakol yapımlarının önümüzdeki dönemde süreceği öğrenildi.

Hakkari - Demokratik çözüm süreci ile çatışmaların durması üzerine devlet tarafından Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile sınır bölgelerinde başlatılan karakol ve kalekol yapımları sürüyor. Şu ana kadar yapımı biten onlarca karakol ve tabura teknik silahlar, toplar, asker ve radar sistemleri yerleştirildi. Bölge askeri kuşatma altına alınırken, arama noktaları da arttırıldı. Şu ana kadar, Yüksekova’ya bağlı Büyükçiftlik (Xırvata) beldesindeki karakol yapımı biterken, karakola asker ve ağır silah konumlandırıldı.


İran sınır hattı boyunca 100 metre aralıklarla kurulan kuleler ve ışıklandırma sistemi de dikkat çekiyor. İran devletinin her 3-5 kilometrede yaptığı karakollara ve sınır hattı boyunca çekilen tel örgüleri ve duvarlara karşılık, Türkiye tarafından da söz konusu karakolların hemen karşısına yenileri inşa ediliyor. Bölgede yapımı süren Kendalok ile Çobanpınar (Vargeniman), Beregeşk, Güvenli (Şahı) ve Dostki mıntıkasındaki 2 karakolun yapımına ise kış koşulları nedeniyle ara verildi. Yüksekova’ya bağlı Dağlıca (Oramar) bölgesindeki Yeşiltaş (Şitazîn) karakolunda yeni binalar, mevziler, ışıklandırma, 4 metrelik istinat duvarı ile radar sistemlerinin bitirildiği öğrenilirken, Dağlıca taburundaki inşaatlar ise devam ediyor. Yüksekova ilçe merkezinde ise Yüksekova çıkışı ve girişine kurulan iki polis karakolunun yapımı biterken, bu karakolların yeni yapılan kulelerle desteklendiği görüldü. İki polis karakoluna da özel hareket polisleri yerleştirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.