VİDEO - TOKİ’den ev bekleyenler sokakta kaldı

VİDEO - TOKİ’den ev bekleyenler sokakta kaldı
2019 yılında “Bir-bir buçuk yılda bitecek” denilen TOKİ’ye ait sosyal konutlar, aradan 3 yıl geçmesine rağmen Diyarbakır’da hak sahiplerine teslim edilmedi.

HABER: Mahsum Kara

TİGRİS HABER - 2019 yılında “Bir-bir buçuk yılda bitecek” denilen TOKİ’ye ait sosyal konutlar, aradan 3 yıl geçmesine rağmen Diyarbakır’da hak sahiplerine teslim edilmedi. Uzun zamandır ev bekleyen vatandaşlar, bir önce evlerine geçmek istediklerini, TOKİ’nin kendilerini mağdur ettiğini söylüyorlar.

2019 yılında Türkiye genelinde 100 bin sosyal konut için kampanya açan TOKİ, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde yaptırdığı konutları henüz hak sahiplerine teslim edemedi. Cumartesi günü kentte geleceği duyurulan daha sonra Bartın’da 41 kişinin hayatını kaybettiği maden kazasından dolayı programını erteleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, TOKİ evlerini törenle teslim edeceği duyurulmuştu. Ertelenen toplu açılıştan dolayı hak sahiplerine evleri teslim edilmedi. Evleri teslim edilmeyen vatandaşlar mağdur olduklarını belirterek yetkililerden yardım istiyor.

Eşyalarla birlikte sokaktayım

Evi teslim edilmediği için eşyaları ile birlikte sokakta kaldığını ifade eden Nevzat Akyar, “Benim mağduriyetim ortada. Bir yıldan beridir TOKİ’ye gelip gidiyorum. Bir türlü evlerimiz teslim etmeyip bizleri sürekli oyalayıp durdular. Kirada kalıyordum, kendi evime yerleşeceğim diye çıktım evi vermediler. Eşyalarımı alarak çadır kurdum” dedi.

Evlerimizi teslim etmediler

Bir yıldır mağdur edildiklerini belirten Remziye Kahraman, “ Kiradaydım. Bu gün yarın çıkacağım diye ev sahibi ile kavga ettik. Her seferinde bizi başka şeyler söylenip evlerimiz teslim edilmedi. Hem biz hem çocuklarımız mağdur oldu. Yetkililerden yardım bekliyoruz; önümüz kış, bize bir an önce yardım edip evlerimiz teslim etsinler” dedi.

Zor durumdayız

2020 yılında TOKİ’ye başvurduğunu ve kendisine ev çıktığını söyleyen Hasan Dinç, “Sevincimiz kursağımızda kaldı, iki yıl geçmesine rağmen hala konutların teslim edilmesini bekliyoruz. İçeri dahi girmemize izin vermiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Gerçekten çok zor durumdayız. Bizim evlerimizi bir an önce teslim etsinler” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.