Tombik’çiler yetişiyor

Tombik’çiler yetişiyor
Diyarbakır’da düzenlenen 'Tombik Liderliği ve Oyun Hakemliği Semineri' kapsamında üçtaş, dokuztaş ve tombik oyunları uygulamalı gösterildi.

DİYARBAKIR - Çocuk Oyunları Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Oktay Yerlikaya katıldığı seminerde, bir konuşma yaptı. Çoskk kapsamında oynanan çocuk oyunlarının yeniden hayata geçirildiğini, Türkiye'nin yanı sıra Türk cumhuriyetleri, Balkanlar ve Kafkaslar'da yaptıkları derleme çalışması neticesinde 3 binin üzerinde oyuna ulaşıldığını belirten Yerlikaya, Türkiye'ye ise bu oyunların tasniflerinin yapılıp günümüzün algısı doğrultusunda topluma arz edecek niteliğe getirileceğini söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Seyid Bakır yaptığı açıklamada, Diyarbakır Bağlar ilçesi Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda birdirbir, mendil kapmaca, tombik, üçtaş ve dokuztaş oyunlarının seminerinin yapıldığını bildirdi. Çocuk oyunlarında unutulmaya yüz tutmuş toplumun değerlerinin bulunduğunu anlatan Bakır, "Bu bağlamda Çocuk Oyunları Spor Kulüpleri Konfederasyonu yaptığı derleme çalışmaları neticesinde 3 binin üzerinde oyuna ulaşıldı.Bu oyunların tasnifleri yapılıp tekrar günümüzün algısı doğrultusunda çocuklara öğretilecek noktaya getirildi. Şu anda bu oyunların mendil kapmacanın altında seksek, çelik çomak ve tombik oyununun altında da üçtaş, dokuztaş oyunları da Diyarbakır’da da çocuklara nakledilecek" diye konuştu. 

 

Çocukların günümüzde sanal alemin kurbanı olduklarının da belirten Konfederasyonun Diyarbakır İl Başkanı Seyid Bakır, "Çocuklarımızın gelecek nesillere sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri engelleniyor. Biz de bu oyunlarla çocuklarımızı kazanmayı hedefliyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları üzerinde hassasiyetle duruyoruz" şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.