Topluma örnek davranış…

Topluma örnek davranış…
Ahlat Dağcılık Ve Doğa Sevenler Derneği üyeleri, kara bata çıka yürüyerek yaban hayvanları için yem bıraktı.

BİTLİS - Bitlis’in Ahlat ilçesinde 7 yıldır faaliyet gösteren gezi ve yürüyüş ekibi, karda kilometrelerce yürüyerek doğadaki yaban hayvanlarına yem bıraktı.  Ahlat Dağcılık ve Doğa Sevenler Derneği üyeleri, ilçeye bağlı Yeni Köprü köyünden başlattıkları yürüyüşlerini Uğur Boran Kuş Cenneti’ne kadar sürdürerek yaban hayvanlarına yem bıraktı. Doğaseverler, bazen bir metreyi aşan kara bata çıka, bazen de soğuk ve engebeli patikalarda yürüyerek çalılıkların dibine yem bırakmak için yoğun çaba harcadı.
Ahlat Dağcılık ve Doğa Sevenler Derneği Başkanı Şeref Şerefoğlu, hem gezi ve yürüyüş hem sportif faaliyetlerle bölgede tanındıklarını hatırlatarak, “Yaklaşık 7 yıl önce 10 kişilik bir arkadaş grubu ile birlikte bir araya gelerek spor amaçlı doğa güzelliklerini gezip görmek, yürüyüşler düzenlemek, bisiklet turları yapmak, kayak sporu gibi etkinlikler düzenledik. Bu yılki ilk etkinliğimiz olarak da bölgemizde ağır geçen kış şartlarından olumsuz etkilenen doğadaki yabani hayvanlar için doğaya yem bırakmak oldu. Doğada yaşayan yaban hayvanları, kış şartları ağırlaştıkça yem bulmakta zorlanıyor. Yaptığımız yemleme çalışması ile burada çeşitli hayvanlar yemlerini yiyerek kış şartlarına dayanabiliyorlar. Bu tür etkinlikleri düzenleyerek hem doğaya hem de doğadaki yabani hayata dikkat çekerek etkinliklerimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi

 

Ahlat Dağcılık ve Doğa Sevenler Derneği Başkan Yardımcısı Ali Kapsal ise bugünkü faaliyetlerinin doğaya yem bırakmak olduğunu belirterek, “Asıl amacımız doğadaki canlıların hayatlarının devamıdır. Biz bu anlamda dernek üyeleri olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Onlar olmazsa hayat da olmaz diye düşünüyorum” dedi.
 

Dernek üyelerinden Zübeyir Ergezen de yapmış oldukları doğa yürüyüşünün ardından doğada yaşayan hayvanların düşünülmesi gerektiğine dikkat çektiklerini belirterek, “Biz buraya hayvanları beslemeye geldik. Evlerimizde bulunan bayat ekmek, sebze ve meyveleri de yanımızda getirdik. Hayvanların da bir canı var. Biz evlerimizde sıcak sıcak otururken onları unutmamamız gerekir. Dernek olarak bu tür faaliyetlerimiz ile hem spor yapacağız hem de doğada yaşayan canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için elimizden gelen desteği sunacağız" diye konuştu.
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.