Trabzon’da Türkçe-Kürtçe parçalar eşliğinde halay

Trabzon’da Türkçe-Kürtçe parçalar eşliğinde halay
Diyarbakır merkez Sur ve Of belediyelerinin kardeş belediyeler olmaları nedeniyle, Trabzon’un Of İlçesinde ciğer şöleni düzenlendi. Şölene katılan vatandaşlar, Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

TİGRİS HABER - Trabzon’un Of İlçesi’nde düzenlenen “Çay’da bizim ciğer de bizim” festivali vatandaşların ilgisini çekti. Of Belediyesi ve Sur Belediyesi işbirliğiyle Trabzon’un Of ilçesinde düzenlenen etkinlikte Diyarbakır’dan gelen 27 ciğer ustasının hazırladığı 1,5 ton ciğer misafirlere ikram edildi. Binlerce insanın katıldığı etkinlikte ciğer yemek için uzun kuyruklar oluştu. Halay ve horonlarla doyasıya eğlenen vatandaşlara protokol üyeleri de eşlik etti.
v1.jpeg

Türkçe ve Kürtçe parçalar eşliğinde halay

Etkinlikte Karadenizli yöresel sanatçılar sahne alırken, Sur Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Sur Belediyesi Orkestrası birer gösteri sundu, Diyarbakırlı yöresel sanatçısı Metin Tosun’ın Türkçe ve Kürtçe seslendirdiği parçalar büyük beğeni aldı.
v2.jpeg

Çiftçi: Kardeşliğimiz daim olsun

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Sekreteri ve Sur eski Kaymakamı Abdullah Çiftçi, festivalle ilgili Tigris Haber’e konuştu. Of’ta ciğer şöleni gerçekleştirdiklerini belirten Çiftçi, “Sur ve Of belediyeleri kardeşliğinde Kuzey- Güzey arasında kardeşlik ve gönül bağlarının güçlendirmesi amacıyla önceki gün Of ilçesi sahilinde muhteşem bir ciğer şöleni gerçekleştirdik. Halay-horon teptik, ciğer yedik, Of çayı içtik… Her şey çok güzeldi, unutulmaz bir gün yaşadık ve biz ‘ciğerden kardeşiz’ bu kardeşliğimizi kimse bozamaz diye haykırdık. Cümle âleme… Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kardeşliğimiz daim olsun…”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum