Trump mahkemeye çıkarıldı

Trump mahkemeye çıkarıldı
ABD eski başkanı ve 2024 seçimlerinde de aday Donald Trump, hakkındaki suçlama nedeniyle Manhattan mahkemesine teslim oldu.

TİGRİS HABER - Kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkacak ilk eski başkan unvanını alan Donald Trump, Manhattan mahkemesine teslim oldu. 2024 seçimleri için de aday olan Donald Trump, kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkacak ilk eski başkan olacak.

Trump, New York'ta bulunan Trump Tower'daki konutundan konvoyla adliyeye giderken sosyal medyada şu paylaşımı yaptı:

"Aşağı Manhattan'a, Adliye'ye gidiyoruz. O kadar SÜRREAL görünüyor ki - VAY, BENİ TUTUKLAYACAKLAR."

Hüküm giyse bile adaylığına engel değil

Hukuk uzmanları, Donald Trump'ın mahkemeye çıkmasının muhtemelen kısa süreceğini ve herhangi bir davanın görülmesine en az bir yıldan fazla kaldığını söyledi. Buna göre, suçlanması ve hatta hüküm giymiş olması onun cumhurbaşkanlığına aday olmasını yasal olarak engellemeyecek.

Fotoğrafı çekilecek, parmak izi verecek

Cumhuriyetçi eski başkan Trump, diğer herkes gibi sabıka fotoğrafı ve parmak izi gibi rutin işlemlerden geçirilecek. Ancak kelepçelenmesi beklenmiyor. Gizli servis korumasına sahip olacak Trump'ın aynı gün serbest bırakılması bekleniyor. Ardından sürekli ikamet ettiği Florida’ya dönüp burada geniş katılımlı bir gösteri düzenlemesi bekleniyor.

Manhattan Ceza Mahkemesinin önü bir gün önceden basın mensuplarıyla doldu. Polis, mahkeme bölgesini demir bariyerlerle çevirerek etrafta geniş güvenlik önlemleri alırken, mahkeme bölgesinde bulunan sokak ve caddeler de trafiğe kapatıldı.

Reuters'da yer alan habere göre Trump’ın avukatları, dün yargıçtan müvekkillerinin mahkemeye çıkarılması sırasında fotoğraf ve görüntü yayınına yasak getirilmesini talep etti.

Yargıç Juan Merchan ise mahkeme başlamadan önce beş foto muhabirinin sadece birkaç dakika fotoğraf çekmeleri için duruşma salonuna alınmasına karar verdi. Kameraların ise sadece binanın koridorlarına girmesine izin verildi.

Trump’a yapılan suçlama:

ABD'de 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Trump hakkında, 18 Mart'ta Manhattan Bölge Savcısı, Trump'ın eski porno film yıldızı Stormy Daniels'e 2016 Başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödemesi yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı. ABD medyasında, henüz açıklanmayan Trump hakkındaki iddianamede, "sus payı" ödemesi ve seçim kampanyası yasalarını ihlal etmenin dışında 30'dan fazla suçlama bulunduğuna dair bilgiler yer alıyor. Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkacak ilk eski başkan olacak. Daniels eski başkanla cinsel ilişki yaşadığını ve kendisine sessiz kalması için 130 bin dolar verildiğini öne sürüyordu. Ödeme yasaldı ancak Trump bu ödemeyi "iş harcaması" olarak gösterdi. İş kayıtlarında tahrifat yapmak New York'ta yasa dışı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.