Trump’ın evine silahlı saldırı girişimi: Bir kişi öldürüldü

Trump’ın evine silahlı saldırı girişimi: Bir kişi öldürüldü
ABD Gizli Servisi, eski Başkan Donald Trump’ın Florida’daki Mar-a-Lago malikanesine izinsiz giriş girişiminde bulunulduğunu açıkladı. Olay, yerel saatle 01.30 sıralarında meydana geldi.

TİGRİS HABER - Gizli Servis yetkilileri, 20’li yaşlarında bir erkeğin Mar-a-Lago’nun güvenlik bölgesine izinsiz girmeye çalıştığını ve bu kişiyle karşı karşıya gelen güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Şahsın olay sırasında elinde bir tüfek ve yakıt bidonu bulundurduğu belirtildi.

9c6a9364-4ba2-43ce-9fcd-362ff4490753-w.png

Açıklamada, “Olay sırasında Gizli Servis tarafından korunan hiçbir kişi bölgede bulunmuyordu ve görevli personel yaralanmadı. Olayın detayları, failin geçmişi, niyeti ve güç kullanımı FBI, Gizli Servis ve Palm Beach Şerif Ofisi tarafından araştırılıyor” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, olaya karışan Gizli Servis ajanlarının soruşturma süresi boyunca idari izne ayrılacağı bildirildi.

Trump’ın evinde gerçekleşen saldırı girişimi, gündeme büyük yankı uyandırırken, ABD’de benzer olayların geçtiğimiz ay Başkan Yardımcısı JD Vance’in Ohio’daki evinde de yaşandığı hatırlatıldı. O saldırıda, evde kimsenin olmadığı sırada camlar kırılırken, bir kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.