TTB’den Bakanlığa 'Eris' çağrısı

TTB’den Bakanlığa 'Eris' çağrısı
Türk Tabipleri Birliği, toplumun tüm bulaşıcı hastalıklardan korunması için gerekli önlemlerin alınması adına Bakanlığa çağrı yaptı.

TİGRİS HABER - Türk Tabipleri Birliği (TTB), COVID-19’un Eris adlı varyantının Türkiye’de tespit edilmesinin ardından açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsün “Eris” varyantının Türkiye’de görüldüğünü, “endişe konusu sayılmayacak bir gelişme” diyerek duyurmuştu: “Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız.”

TTB, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Dünya Sağlık Örgütü tarafından COVID-19 kapsamında izleme alınan Eris varyantının, Türkiye'de 9 kişide görüldüğü bilgisi Sağlık Bakanı tarafından "endişe konusu sayılmayacak" yorumuyla paylaşılmıştır.

Dünya genelinde tarama testi uygulamaları neredeyse durmasına rağmen COVID-19 günlük vaka sayılarının onbinler ile, ölüm sayılarının yüzler ile açıklanması ve Eris varyantının bir "yaz piki"ne yol açması, salgının halen sürdüğünün göstergesidir.

Ne var ki Eris varyantından daha fazla "endişe konusu" sayılması gereken; salgının yeniden alevlenmesi riskine karşı bir hazırlık yapılmaması, bakanlığın internet sitesinde COVID-19’a ilişkin paylaşılan son verilerin 6 ay önceye ait olması, sağlık otoritesinin aşı kararsızlığını/karşıtlığını gidermeye yönelik yeterli çabaya girişmemesidir. Kısacası, siyasi iktidarın salgını yönet(e)meme yönelimidir!

Türk Tabipleri Birliği olarak yaşlı ve kronik hastalar başta olmak üzere toplumun tüm bulaşıcı hastalıklardan korunması için gerekli önlemlerin alınması; sürecin şeffaf, güvenilir ve sağlık alanının tüm bileşenleriyle yürütülmesi çağrımızı yineliyoruz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.