Tuğluk: 30 Mart'ta Urfa'da güneş bir başka doğacak!

Tuğluk: 30 Mart'ta Urfa'da güneş bir başka doğacak!
BDP'nin yerel seçimler için iki ayrı koldan başlattığı merkezi seçim mitinglerinden biri bugün Siverek'te yapıldı.

URFA - BDP'nin Siverek'teki mitinginde konuşan DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, yerel seçimlerin ayakkabı kutuları ve para sayma makineleriyle milyonları götüren hırsızlar ile demokrasi ve özgürlük isteyenler arasında geçeceğini belirterek, "İnanıyoruz ki 30 Mart'ta Urfa'da güneş bir başka doğacak" dedi. 


BDP'nin yerel seçimler için iki ayrı koldan başlattığı merkezi seçim mitinglerinden biri bugün Siverek'te yapıldı. Mitinge, DTK Eş Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Urfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, BDP Siverek Belediyesi Eş Başkan adayları Metin Özbadem ve Sevinç İzol Özipek'in yanı sıra binlerce kişi katıldı. Siverek Caddesi üzerinde gerçekleşen miting için alana platform kurulurken, alan BDP bayrakları ve aday afişlerleriyle süslendi. Kadınların Urfa bölgesine ait yöresel kıyafetleriyle katıldığı miting alanı renk cümbüşüne dönüştü. Sarı kırmızı ve yeşil kıyafetleri ile alana gelen çocuklar da dikkat çekti. Yurttaşlar burada üst aramasının ardından miting alanına girdi. Alanın yanında bulunan kamu binasına çıkan polisler kameralarla mitingi kayıt altına aldı. Alanın dolmasından dolayı yurttaşlar cadde üzerindeki duvarlara çıkarak mitingi izledi.
BDP'li Eş Başkan adayları Metin Özbadem ve Sevinç İzol Özipek halka seslendi. İzol, "Biz seçim startının verdiğimizden bu yana her yerde büyüyerek bir halk dalgası haline geldik" diyerek, BDP'nin bugün bir kez daha her kesimi, her halkı ve inancı kucakladığını söyledi. İzol, "30 Mart'ta halk kazanacak. Ağalara ve paşalara yeter diyecek. Biz halktan güç alıyoruz. Siverek kendi özerk yönetimini yaratmaya adaydır" dedi. Daha sonra konuşan Özbadem ise, "Herkes anlasın ki halklar kardeştir. Kimse halkların kardeşliğini bozamayacak. Halkların kardeşliği Siverek'te başladı. Siverek'le devam edecek. " diye konuştu. 

'Özgürlüğün ilk kıvılcımı Siverek'te yakıldı'

DTK Eş başkanı Aysel Tuğluk da, bu toprakların kutsal topraklar olduğunu belirterek, "Urfa kutsal kitaplarda adı olan bir yerdir. Hz. İbrahim'in Nemrutlara meydan okuduğu bir yerdir. İnsanlığın beşiği burasıdır. O yüzden Urfa, Siverek, Hilvan çok önemlidir. Urfa'yı başka kılan bir şeyde Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın doğduğu topraklardır. Kürt halkının üzerindeki kör talihin değiştiği tarihtir Sayın Öcalan'ın doğumu. Buradan Siverek'ten hep beraber Başkan Öcalan'a binlerce selam" dedi. 

bdp-siverek-1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.