Tuğluk'un cezaevinden her an çıkması bekleniyor

Tuğluk'un cezaevinden her an çıkması bekleniyor
Demans teşhisinden 2 yıl sonra Adli Tıp Kurumunun (ATK) "cezaevinde kalamaz" raporu verdiği siyasetçi Aysel Tuğluk'un avukatı Reyhan Yalçındağ, "Bu aşamadan sonra maalesef tedavi edilebilir bir hastalıkla karşı karşıya değiliz" dedi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Hafıza kaybı ve unutkanlık teşhisi konulduktan 2 yıl sonra ATK'nin "cezaevinde kalamaz raporu verdiği eski Milletvekili Aysel Tuğluk'un avukatı Reyhan Yalçındağ, Kocaeli Kandıra Cezaevi'ne kalan müvekkilinin hastalığının tedavi edilebilir aşamayı geçtiğini söyledi. Yalçındağ, önümüzdeki 1-2 saat içinde müvekkilinin tahliye edilmesini beklediklerini belirtti. ATK raporunun geç mesai bitiminden sonra, haberlerden öğrendiklerini dile getiren Yalçındağ, Tuğluk'un yaklaşık 2 yıldır tedavisinin geciktirildiğini hatırlatarak, "Bu aşamadan sonra maalesef tedavi edilebilir bir hastalıkla karşı karşıya değiliz" ifadesini kullandı.

Şifahen konu hakkında bilgi edindiklerini, ama raporun kendilerine verilmediğini ifade eden Yalçındağ, "Bize bildirim yapılmak yerine basına bilgi verildi. Mesai saatlerinin bitiminde basından biz de öğrendik. Buna rağmen avukat arkadaşlarımız gerek ATK gerekse cezaevinden süreci ilerletmeye çalıştık, ama resmi olarak ATK'nin raporu, bu sabaha kadar cezaevine ulaşmamıştı, dolayısıyla Kocaeli İnfaz Savcılığının da infaz erteleme kararı ulaşmamıştı. Mesai saatleri açıldıktan sonra bir daha başvurular yaptık. Günün ilerleyen saatlerinde ATK raporunun ulaştığını öğrendik. Gece boyunca ulaşmamıştı. Hala da tarafımıza ATK raporunun bir örneği verilmemiş olsa da kararın bir örneği bize verilsin diye müvekkilimiz bırakılsın diye Kocaeli İnfaz Savcılığına bir kez daha başvuru yaptık. Sanıyorum, önümüzdeki bir iki saat içinde süreç sonuçlanacak" diye konuştu.

'Bu aşamadan sonra maalesef tedavi edilemez'

Sürecin uzun sürmesiyle Tuğluk'un tedavisinde gecikme yaşandığının altını çizen Yalçındağ, "Her ne kadar ATK raporunu görmemiş olsak da yaptığımız görüşmelerde, Kocaeli Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurulu'nun verdiği teşhis gibidir. Dolayısıyla ta 2 sene önce verilmesi gereken bir karardı. Ama bu müvekkilimizin hastalığının ilerlediğini gösteriyor. Nitekim Anayasa Mahkemesi'ne yapmış olduğumuz tedbir talepli başvuru, ilkin her ne kadar reddedilmiş olsa da hastalığın ilerlediğine dair ciddi bir vurgu vardı. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi Sayın Tuğluk'un sağlık hakkı bakımından tedbir kararı vermişti. Cumhuriyet Başsavcılığını da konuyla ilgili yetkili makam olarak belirleyip periyodik, Tuğluk'ın sağlık bilgileri sunulsun dendi. Nitekim Haziran ayından itibaren 2 defa daha ATK muayene oldu. Bir kere ATK'nin talebiyle MR çekildi. Yine ATK'nin talebiyle müvekkilimizle birlikte kalan kişilerden tanıklık beyanları alındı. Bu aşamadan sonra maalesef tedavi edilebilir bir hastalıkla karşı karşıya değiliz. Ama en azından insan onuruna uygun koşullarda, ailesinin ve sağlık emekçilerinin desteğini daha profesyonel düzeyde alması gereken bir süreç başlayacak. Şifahen bize ulaşan, ATK'nin müvekkilimizin cezaevinde yaşamını tek başına idame ettiremeyeceğine dair rapor verdiğidir. Önümüzdeki bir iki saat içinde bırakılacak, akabinde de tedavisi başlayacak" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.