Tüm Bel-Sen'den DİSKİ'ye suç duyurusu

Tüm Bel-Sen'den DİSKİ'ye suç duyurusu
Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi, üyelerine dönük mobbing uygulandığı gerekçesiyle DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi hakkında suç duyurusunda bulundu.

TİGRİS HABER - Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü'nde çalışan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) üyelerine dönük mobing ve sansüre dair açıklama yaptı.

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Ayşe Kuran Çiçek tarafından okunan açıklamada özetle şöyle denildi:

"Sadece Diyarbakır ve ilçe belediyelerimizden toplam 420 üyemiz ihraç edilmiştir. İhraç edilen üyelerimiz ile ilgili herhangi bir disiplin cezası, adli ya da idari hiçbir soruşturma olmaksızın hukuka aykırı bir şekilde ihraç edilmişlerdir. Çalışmaya devam eden ve kendilerine yakın olmayan başta kadınlar olmak üzere tüm emekçilere sistematik bir şekilde mobbing uygulanmış ve sürgünlere maruz bırakılmışlardır.”

“Beyin kanaması geçirdi”

"Üyemiz Yıldız, kamu kurumlarında devlet memurları yasasında ulaşım imkanı sağlanma zorunluluğu maddesine rağmen kendisine ulaşım imkanı sağlanmamıştır. Üyemiz zor koşullar altında işe gidip gelmiştir. Hazro ilçesine gidip gelen üyemiz, yoğun stres ve maruz kaldığı baskıdan dolayı beyin kanaması geçirmiştir. Geçirdiği rahatsızlıktan dolayı almış olduğu raporlar bile yöneticiler tarafından sorun haline getirilmiş ve işe gelmesi konusunda ciddi bir baskıyla karşı karşıya kalmıştır.”

Suç duyurusunda bulunuldu

"İhraç edemediği emekçileri mobbing ve sürgünlere maruz bırakarak işten istifaya zorlayan kayyum zihniyetinden ve DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi hakkında sendika olarak suç duyurusunda bulunacağımızı buradan belirtiyoruz.”

Açıklama sonrası suç duyurusunda bulunuldu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum