Tunç Soyer Diyarbakırlı iş insanlarıyla bir araya geldi

Tunç Soyer Diyarbakırlı iş insanlarıyla bir araya geldi
Diyarbakır’a gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Diyarbakırlı iş insanlarıyla bir araya geldi.

TİGRİS HABER- Çeşitli açılış ve programlara katılmak üzere Diyarbakır’a gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Mezopotamya bölgesinin lezzetlerini dünyaya tanıtmak için bu yıl ilki düzenlenen 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’na katıldı. Soyer, buradaki etkinliğin ardından Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği istişare toplantısına katıldı.  

33c5955b-492f-4015-8d52-d5f51ea9b802.jpg

Diyarbakır Doğu'nun İzmir'idir

Diyarbakır ile İzmir arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konularının görüşüldüğü toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Batının Diyarbakır’dır, Diyarbakır Doğu’nun İzmir’idir” ifadelerini kullandı.

foomourwyag2q0j.jpg

Diyarbakır'ın önemli sorunları var

Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya ise şunları söyledi, “İzmir ve Diyarbakır’ın birçok benzer yönü bulunuyor. İzmir’de çok sayıda Diyarbakırlı işveren var. Kentte yerel yönetimler bir süredir kayyumlarla yönetiliyor. Gerek DTSO, gerek STK’lar ve iş insanları, bölgede demokrasinin gelişimi, doğru yönetimin oluşması için sürekli bir mücadele içerisindeler. Diyarbakır’ın önemli sorunları var" dedi. 

Soyer'e Amedspor forması hediye edildi

fooboyrxoailnaj.jpg

Buradaki programın ardından Tunç Soyer Amedspor Kulüp Başkanı Selahattin Yıldırım ile görüştü. Yıldırım, başkan Soyer'e Amedspor forması hediye etti. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum