Tuncer Bakırhan: Kimsenin ilk yardım çantası değiliz!

Tuncer Bakırhan: Kimsenin ilk yardım çantası değiliz!
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - Bakırhan, yerel seçimlerde işbirliği şartlarını açıkladı. Yolsuzluk yapan, sermayenin yanında yer alan ve toplumu yok sayan kişilerin aynı perspektife sahip olduğunu vurgulayan Bakırhan, partisinin ilkelerini benimseyenlere yönelik işbirliği kapısını açtı.

Bakırhan’ın konuşmasında öne çıkan ifadeler şu şekilde: “Biz kimsenin ilk yardım çantası değiliz. Her sandıkta başı gözü yaralananlara pansuman için yetişecek yedek güç değiliz.

Bizim için toplumu yok sayanlar, sermaye ile kol gezenler meşru değildir partisinin önemi yoktur. Bizim için yolsuzluk yapan hırsızdır partisin önemi yok.

İster ampul ister ok olsun her kim ki demokrasiden kaçıyorsa, Kürt sorunundan demokratik çözümünden kaçıyorsa, en temel belediyecilik hizmetlerini yapmıyorsa biz karşısındayız.

Bu yerellerde de demokratik genel yönetimler anlayışının kazanması için var gücümüzle çalışıp kentleri yönetmeye talip olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Bizler demokratik zemin, evrensel insan hakları, hukukun genel ilkeleri, kadın eşitlikçi politikalarımızdan asla taviz vermeyeceğiz pazarlık konusu yapmayacağız bizim için en önemli değerler bunlardır.

Bu değerler ışığında işbirliğine varız, bu değerleri tartışmayacak, bu değerler ve ilkeler üzerine işbirliği yapmak isteyenlere kapımız açıktır.

Tercih ve kararlarımızı bunlar belirleyecektir.

Bu parti halk gerçeğini esas almayan bir denkleme izin vermeyecektir. Bizim olmadığımız hiçbir denklemin tarafı olamayacağız biz hem oyun kurarız hem de yeri geldiğinde bize karşı güçlerin oyunlarını bozarız bunu defalarca yaptık.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.