Turistlerin neden gelmedikleri belli oldu!

Turistlerin neden gelmedikleri belli oldu!
Diyarbakır’a yabancı turistlerin neden gelmediğini öğrenince sizde şaşıracaksınız.

Berçem Kartal Altunakar/Özel

Diyarbakır’da açılan Tarım Fuarına katılan İranlı tur operatörü Nazila Ahmani, “Tarihi ile geçmişi ile bu kent muhteşem. Ancak medeniyet ve kültür şehri kendisini yeteri kadar tanıtamıyor” dedi.

Diyarbakır’da, 115 firmanın katıldığı Ortadoğu Tarım, Hayvancılık ve Süt ürünleri Fuarı kapılarını geçtiğimiz gün ziyaretçilere açtı. Fuar kapsamında Diyarbakır’a gelen İranlı tur operatörü Nazilla Ahmani, İranlı turistlerin Diyarbakır’a gelmek istediğini, güvenlik endişesi nedeniyle çekindiklerini söyledi.

iran-tur-operator-(1).jpeg

İran’da yaklaşık 10 yıldan bu yana Atropat Seyahat Acentesinin Müdürlüğünü yapan Nazila Ahmani, İranlı turistlerin Diyarbakır’a gelmeyişine ilişkin önemli tespitlerde bulundu. Ahmani, “İranlı turistlerin yüzde 70’i Türkiye’yi tercih ediyor. Geri kalanı da Avrupa ve Asya ülkelerini tercih ediyor. İranlı turistlerin en çok gittiği iller Antalya, İstanbul ve İzmir. Bu illerden sonra Van geliyor. Yılın belirli günlerinde ise Van’ı tercih ediyorlar. Van’ın sadece bir gölü ve iki caddesi var. Diyarbakır ise tarih, kültür, sıra geceleri, doğa, yemek ve eğlence gibi alanlarda daha zengin. Buradaki Surlar dünyanın hiçbir yerinde yok. Hz. Süleyman Camisinin bulunduğu yer muazzam bir yer.  Burayı gelip gören hayran kalıyor. Ancak görmeyenler burada güvenlik sorunu olduğunu düşünüp gelmek istemiyor. Güçlü geçmişi ve kültürü olan bu kent çok huzurlu ve güvenli. Bu hissiyatı insanlara vermek gerekir. Örneğin google’de Diyarbakır yazınca kentin kültür ve tarihinden ziyade çatışmalarla alakalı fotoğraflar bulunuyor. Bu durum insanları ürkütüyor. Antalya veya İzmir yazdığında çok güzel resimler çıkar. Bu kentin yetkilileri öncelikle bunun önüne geçmeli ve kenti iyi bir şekilde tanıtmalılar. Yine farklı etkinlikler düzenleyerek adından söz ettirmeli. Antalya’da altın portakal, Erzurum’da kış festilvali, Van’da alışveriş festivali oluyor. Diyarbakır’da buna benzer etkinlikler düzenlemeli. Bu şekilde ilginin artacağını düşünüyorum” dedi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.